Διεθνή

Ολλανδία – Μέτρα: Χαλαρώνει το lockdown, ανοίγουν καταστήματα, κομμωτήρια, μόνο take away τα εστιατόρια

Ολλανδία – Μέτρα: Χαλαρώνει το lockdown, ανοίγουν καταστήματα, κομμωτήρια, μόνο take away τα εστιατόρια
Ολλανδία - Μέτρα: Οι περιορισμοί ισχύουν εδώ και ένα μήνα καθώς ολοένα και λιγότεροι πολίτες τάσσονται υπέρ αυτών παρά τις πιέσεις στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με το εθνικό δίκτυο NOS, που έχει στη διάθεσή του κυβερνητικές πηγές, θα γίνει επαναλειτουργία στα περισσότερα καταστήματα, τα κομμωτήρια και τα γυμναστήρια στην Ολλανδία. Τα εστιατόρια δυστυχώς θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό αλλά θα μπορούν να προσφέρουν μόνο υπηρεσίες takeaway. Ο Ρούτε, που οποίου το υπουργικό συμβούλιο ανέλαβε καθήκοντα τη Δευτέρα, φαίνεται πως θέλει να μιλήσει προς τους πολίτες για την εστίαση και θα κάνει τηλεοπτικό διάγγελμα στον ολλανδικό λαό στις 20.00 ώρα Ελλάδας. Ολλανδία - Μέτρα

Παρά το lockdown τα κρούσματα αυξάνονται

Οι σύμβουλοι αλλά και το επιτελείο της κυβέρνησης επέβαλε το lockdown στα μέσα Δεκεμβρίου καθώς η μετάλλαξη δέλτα είχε κυριαρχήσει τη χώρα και είχε ως αποτέλεσμα οι υγειονομικές μονάδες να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τους ασθενείς πόσο μάλλον όπως φάνηκε μετέπειτα τα αυξανόμενα κρούσματα Όμικρον θα υπερφόρτωναν ακόμα περισσότερο το υγειονομικό σύστημα.

Τα κρούσματα και οι θάνατοι συνέχισαν να αυξάνονται παρά το lockdown, το οποίο προέβλεπε την απαγόρευση όλων των δημόσιων συναθροίσεων, με αριθμό ρεκόρ άνω των 200.000 κρουσμάτων στην εβδομάδα έως τις 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Ολλανδικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM). Ωστόσο οι νοσηλείες μειώθηκαν οριακά.

Ολλανδία - Μέτρα

Το 89% των πολιτών τάσσονται υπέρ της επαναλειτουργίας των καταστημάτων

Δημοσκόπηση της Hart van Nederland που δημοσιεύθηκε σήμερα έδειξε ότι το 89% των πολιτών τάσσονται υπέρ της επαναλειτουργίας των καταστημάτων και η πλειονότητα υπέρ της επαναλειτουργίας των εστιατοριών και των χώρων πολιτισμού. Πάνω από το 86% των ενηλίκων στην Ολλανδία είναι πλήρως εμβολιασμένο και σχεδόν το 50% έχει λάβει και την τρίτη δόση. Μεταξύ των αλλαγών που αναμένονται σήμερα, ο νέος υπουργός Υγείας Ερνστ Κάουπερς αναμένεται να μειώσει την περίοδο υποχρεωτικής καραντίνας για κάποιον που έχει εκτεθεί στον ιό αλλά δεν έχει μολυνθεί.

Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης άνοιξαν στις 10 Ιανουαρίου ύστερα από τις  διακοπές  των γιορτών που ήταν μεγαλύτερες σε διάρκεια από τις ημέρες που όριζαν αρχικά, αλλά οι τάξεις συχνά κλείνουν όταν μαθητές ή καθηγητές έχουν κολλήσει covid.  Ο Κάουπερς ίσως  ζητήσει στους πολίτες να χρησιμοποιούν σε πιο πολλούς χώρους τη μάσκα τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments