Οικονομία

Σούπερ μάρκετ: Το δεύτερο εξάμηνο του 2022 θα είναι καλύτερο από το 2021

Σούπερ μάρκετ: Το δεύτερο εξάμηνο του 2022 θα είναι καλύτερο από το 2021
Σούπερ μάρκετ: Την πεποίθησή του πως το δεύτερο εξάμηνο του 2022 θα είναι καλύτερο από το 2021 εξέφρασε ο πρόεδρος του ΙΕΛΚΑ.

Την πεποίθησή του πως το δεύτερο εξάμηνο του 2022 θα είναι καλύτερο από το 2021 εξέφρασε ο πρόεδρος του ΙΕΛΚΑ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για τα σούπερ μάρκετ και τις ηλεκτρονικές πωλήσεις στα τρόφιμα θα διαμορφωθούν φέτος κοντά στα 300 εκατ. Ευρώ.

Ήδη αρκετές αλυσίδες διερευνούν πιο στοχευμένες εξαγορές και επαφές βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ η Carrefour επιστρέφει στην Ελλάδα, δέκα χρόνια μετά την αποχώρηση του γαλλικού ομίλου από την εγχώρια αγορά, με νέο συνεργάτη την εταιρεία Retail & More, θυγατρική του ομίλου AVE. Ωστόσο, η άνοδος του πληθωρισμού, το αυξημένο ενεργειακό και μεταφορικό κόστος, οι αυξήσεις στις τιμές πρώτων υλών, οι ελλείψεις σε βασικά είδη και η υποχώρηση της κατανάλωσης, αλλάζουν δραστικά τη στρατηγική των αλυσίδων.

«Το λιανεμπόριο είναι μακροπρόθεσμη επένδυση αλλά απαιτεί εγρήγορση και προσαρμοστικότητα» αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, Κωνσταντίνος Μαχαίρας και προσθέτει ότι καθώς στην αγορά αναπτύσσονται πολλές ταχύτητες μεταξύ των παικτών, το στοίχημα για τις επιχειρήσεις του κλάδου δεν είναι μόνο η διατήρηση της δυναμικής του τζίρου της πανδημίας αλλά και η προσαρμογή στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η κρίση covid-19 καθώς και η ενεργειακή. Σύμφωνα με τον κ. Μαχαίρα οι λιανέμποροι επιβάλλεται να επενδύσουν στην τεχνολογία, καθώς και στην δημιουργία νέων μοντέλων καταστημάτων (concepts) που βελτιώνουν την αγοραστική εμπειρία και να επαναπροσδιορίσουν την έννοια του σέρβις.

Σούπερ μάρκετ: Καλύτερο το δεύτερο εξάμηνο του 2022

Ο πρόεδρος του ΙΕΛΚΑ εκτιμά ότι το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του 2022 θα είναι πολύ καλύτερα από τα αντίστοιχα περυσινά καθώς θα βοηθήσει προς αυτή τη κατεύθυνση η καλύτερη πορεία του τουρισμού και ο περιορισμός της πανδημίας. «Πιστεύω ότι αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή στα δεδομένα, το δεύτερο εξάμηνο του 2022 θα είναι πολύ καλύτερο από το δεύτερο του 2021» σημειώνει. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΙΕΛΚΑ ευελπιστεί ότι «η κανονικότητα θα έρθει από τον Ιούνιο και μετά όταν πλέον θα έχουν καταλαγιάσει ενεργειακό και ανατιμήσεις και θα έχουμε απαλλαγεί από το άγχος της πανδημίας του covid-19».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments