Διεθνή

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Κορωνοϊός: Βρέθηκε θετικός ο οδηγός της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Σε καραντίνα βρίσκεται η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ο οδηγός της βρέθηκε θετικός στον COVID-19, εμποδίζοντάς την από να παραστεί στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αυτή την εβδομάδα στο Στρασβούργο.

Η Φον ντερ Λάιεν το ανακοίνωσε μέσω Twitter και είπε ότι θα επέστρεφε στις Βρυξέλλες. «Δυστυχώς, πρέπει επομένως να ακυρώσω τη συμμετοχή μου στην ολομέλεια @Europarl_EN», έγραψε.

Εκπρόσωπός της ανακοίνωσε ότι η πρόεδρος της Κομισιόν ταξίδεψε στο Στρασβούργο με αυτοκίνητο και επέστρεφε στις Βρυξέλλες επίσης με αυτοκίνητο. Σήμερα η Φον Ντερ Λάιεν επρόκειτο να μιλήσει στην εκδήλωση στη μνήμη του Νταβίντ Σασόλι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όπως είναι γνωστό, εντός της εβδομάδας θα γίνει η εκλογή του διαδόχου του.

Κατά τη διάρκεια των εβδομάδων της ολομέλειας, η Επιτροπή πραγματοποιεί επίσης την εβδομαδιαία συνεδρίαση του κολεγίου της στο Στρασβούργο. Αξιωματούχοι είπαν ότι οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της απουσίας της φον ντερ Λάιεν εξακολουθούν να συζητούνται. Τον Οκτώβριο του 2020, η φον ντερ Λάιεν έπρεπε να εγκαταλείψει τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου λόγω παρόμοιας στενής επαφής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments