Ελλάδα

VIP ΜΕΘ: Ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα με τον Γιαννάκο

VIP ΜΕΘ: Ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα με τον Γιαννάκο
VIP ΜΕΘ: Ο Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε πως έχει ξεκινήσει η εισαγγελική έρευνα για το ζήτημα αυτό και πως πρώτοι οι ίδιοι έχουν κληθεί για κατάθεση.

Πριν από λίγο καιρό το ζήτημα των VIP ΜΕΘ, που προήλθε από κάποιες δηλώσεις του κ. Γιαννάκου, είχε προκαλέσει την έναρξη εισαγγελικής έρευνας. Σήμερα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, γνωστοποίησε πως έχει αρχίσει ήδη η εισαγγελική έρευνα αναφορικά με τις καταγγελίες που είχε κάνει για VIP Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Γιαννάκος επεσήμανε πως η «ΠΟΕΔΗΝ έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τη διαβίβασε στους εφέτες όλων των πόλεων προκειμένου να γίνει προκαταρκτική έρευνα».

“Καταθέσαμε ως μάρτυρες”

Η έρευνα αυτή έχει αρχίσει ήδη για τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκίδα, και «έχουμε κληθεί και καταθέσαμε ως μάρτυρες».

«Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, έχουμε καταθέσει έναν ογκοδέστατο φάκελο με έγγραφα των σωματείων αλλά και δημοσιεύματα και άρθρα γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας» υπογράμμισε ο ίδιος.

Έκανε, δε, λόγο για «δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, έγιναν επιλογές με ηλικιακά κριτήρια και με συγκεκριμένα παραδείγματα αποδεικνύουμε όσα έχουμε πει για τις ΜΕΘ οι οποίες κρατούνταν για συγκεκριμένα πρόσωπα».

Οι δηλώσεις του

Τι προκάλεσε την on air κόντρα μεταξύ Γιαννάκου και Παγώνη

Ο κ. Γιαννάκος έκανε πριν λίγες μέρες καταγγελίες για VIP κλίνες ΜΕΘ, ενώ η Ματίνα Παγώνη προχώρησε σε διάψευση σε δηλώσεις της την Τετάρτη. «Δεν υπάρχει κανένας συνάδελφος που να έχει κενό κρεβάτι και να μην μεταφέρει άρρωστο» ανέφερε απαντώντας η Ματίνα Παγώνη ζητώντας «να σταματήσει αυτή η ιστορία και να καταγγέλλονται πράγματα όταν άνθρωποι έχουν δώσει δύο χρόνια μάχες».

Συνεχίζοντας την κριτική στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ η κ. Ματίνα Παγώνη του είπε ότι δεν έχει καταλάβει την διαδικασία με την ίδια να εξανίσταται όταν ο κ. Γιαννάκος επιχείρησε να επαναφέρει το επιχείρημα περί κριτηρίων στην επιλογή των ασθενών που διασωληνώνονται.

 svg%3E

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Γιαννάκου περί VIP ΜΕΘ

Μετά την on air ένταση ακολούθησε η παρέμβαση της εισαγγελίας όπου έγινε παραγγελία από την προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου για τις επίμαχες καταγγελίες. Αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ. Ψευτογιατρός

Θάνος Πλεύρης: Να ελέγξει εισαγγελέας τις ψευδείς καταγγελίες του Γιαννάκου

Τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη να αποδείξει αυτά που λέει, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό προαναγγέλλοντας με αυτό τον τρόπο μια μετωπική σύγκρουση σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες που έκανε ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου περί VIP ΜΕΘ που κρατούνται για τους επώνυμους νοσούντες από κορωνοϊό.

Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για ψεύδη ενώ δήλωσε εξοργισμένος καθώς όπως είπε θα μπορούσε να δεχθεί κριτική για παραλείψεις ή γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να χαρακτηρίζει ουσιαστικά εγκληματίες την κυβέρνηση ένας συγκεκριμένος συνδικαλιστής.

 Θάνος Πλεύρης: Να συζητήσουμε την ισχύ γενικότερα των πιστοποιητικών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments