Τεχνολογία

Ποιο σημείο του πλανήτη δεν ήταν καταγεγραμμένο στα Google Maps;

Ποιο σημείο του πλανήτη δεν ήταν καταγεγραμμένο στα Google Maps;
Συνεργαζόμενος με την Google και το Insta360, ο Kanhema ταξίδεψε περίπου 2.000 μίλια με τα πόδια, με σκάφος, το αυτοκίνητο ακόμη και με αεροσκάφος— ενώ κατέγραφε το περιβάλλον με μια κάμερα

Την ώρα που οι περισσότερες περιοχές σε Αμερική και Ευρώπη είναι καταγεγραμμένες στο Google Maps με κάθε λεπτομέρεια,  μεγάλες εκτάσεις γης στην Αφρική και την Ασία παραμένουν χωρίς χαρτογράφηση.

Ο πρωτοπόρος της ψηφιακής φωτογραφίας Tawanda Kanhema ήρθε αντιμέτωπος με αυτό το πρόβλημα, όταν επιχείρησε να δείξει σε έναν φίλο του το παιδικό σπίτι στη Χαράρε, την πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε. Εμπνευσμένος, ο φωτογράφος από το Μπέρκλεϊ, επέστρεψε στη Ζιμπάμπουε για να συμπληρώσει τον χάρτη. Συνεργαζόμενος με την Google και το Insta360, ο Kanhema ταξίδεψε περίπου 2.000 μίλια με τα πόδια, με σκάφος, το αυτοκίνητο ακόμη και με αεροσκάφος— ενώ κατέγραφε το περιβάλλον με μια κάμερα.

View this post on Instagram

A post shared by Tawanda Kanhema (@kanhemaphoto)

Ο Kanhema είπε στο NPR, «βρήκα αρκετά ενοχλητικό το γεγονός ότι πολλές από τις χώρες της περιοχής δεν ήταν στον χάρτη… Θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι κοινότητες εκπροσωπούνται». Οι Χάρτες της Google χρησιμοποιούν τον δικό τους στόλο καμερών για να καταγράψουν τη θέα στο δρόμο σε ορισμένες περιοχές, ιδιαίτερα σε μητροπολιτικές περιοχές με πολύ κόσμο και προσβάσιμους δρόμους. Ωστόσο, ο κόσμος είναι ένα τεράστιο μέρος και η ανάγκη για ακριβή απεικόνιση και ψηφιακούς χάρτες αυξάνεται σε σημασία ανεξάρτητα από το πού ζει κανείς. Επιπλέον, η εκπροσώπηση στους Χάρτες της Google μπορεί να είναι ένα όφελος για τον τουρισμό μιας περιοχής.

Χρησιμοποιώντας κάμερες από την Google και το Insta360, ο Kanhema ξεκίνησε να καταγράψει τη Ζιμπάμπουε.

Σε ένα μέρος του ταξιδιού του τον ακολούθησε ένα συνεργείο κάμερας της Google που κατέγραψε το επικό ταξίδι του πάνω από αμμόλοφους και στους δρόμους της πόλης. Ο Kanhema κρατούσε την κάμερα στην πλάτη του ενώ έκανε πεζοπορία, ποδηλασία και ενώ οδηγούσε τετράτροχα. Χρησιμοποίησε επίσης αυτοκίνητα, βάρκες και ελικόπτερα για να καλύψει διάφορα σημεία. Το ταξίδι του κάλυψε πάνω από 2.000 μίλια και είναι υπεύθυνο για 500 μίλια Street View που είναι πλέον διαθέσιμο σε όλη τη Ζιμπάμπουε. Χρηματοδότησε μάλιστα αυτά τα ταξίδια με 5.000 δολάρια από δικά του χρήματα.

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του – που συνεχίστηκαν στη Ναμίμπια – ο Kanhema απαθανάτισε πλάνα από πολλές απόψεις. Γύρισε τους εμβληματικούς καταρράκτες Victoria, από τους μεγαλύτερους καταρράκτες του κόσμου που βρίσκεται κατά μήκος των συνόρων της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε. Ο Kanhema είπε μάλιστα, ότι το να ακολουθεί το ποτάμι ήταν το  αγαπημένο του μέρος στο ταξίδι χαρτογράφησης του. Με κάμερα σε ταχύπλοο, συνάντησε έναν ελέφαντα και ιπποπόταμους κατά μήκος του ποταμού. Ο Kanhema είδε επίσης ένα ναυάγιο—το διάσημο ναυάγιο Zeila κατά μήκος της ακτής της Ναμίμπια.

Μετά τα ταξίδια του στη Ζιμπάμπουε, ο Kanhema συνέχισε να καταγράφει τον Μη Χαρτογραφημένο Πλανήτη, δημιουργώντας έναν ιστότοπο με αυτές τις εικονικές περιηγήσεις. Τα ταξίδια του περιλαμβάνουν επίσης χαρτογράφηση εκατοντάδων μιλίων του Βόρειου Οντάριο. Όπως είπε ο Kanhema στο Good Morning America, «Ένας χάρτης δεν είναι ποτέ οριστικός. Οι άνθρωποι προσθέτουν συνεχώς περισσότερο πλαίσιο, περισσότερες προοπτικές, προσθέτουν περισσότερες φωνές προς τις αναπαραστάσεις αυτών των τόπων και έτσι για μένα είναι απλώς μια απαλή, σταδιακή βελτίωση στην ψηφιακή κάλυψη των τοποθεσιών στην Αφρική.»

Για να παρακολουθήσετε τα ταξίδια του Kanhema για τη δημιουργία χαρτών, ρίξτε μια ματιά στο Instagram και τον ιστότοπό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments