Ελλάδα

Επίθεση χάκερς: Εκτός από τη Βουλή επιτέθηκαν και σε νοσοκομεία

Επίθεση χάκερς: Εκτός από τη Βουλή επιτέθηκαν και σε νοσοκομεία
Επιτέθηκαν και σε ψηφιακές υποδομές στα νοσοκομεία Σωτηρία και Ασκληπιείο

Συντονισμένη επίθεση όπως όλα δείχνουν έχουν εξαπολύσει χάκερς εναντίον ελληνικών στόχων.

Μετά την επίθεση στη Βουλή, έγινε γνωστό ότι επιτέθηκαν και σε ψηφιακές υποδομές στα νοσοκομεία Σωτηρία και Ασκληπιείο από τα οποία προσπάθησαν να υποκλέψουν στοιχεία. Ειδικότερα, τη Δευτέρα, χάκερς προσπάθησαν να «παρακάμψουν» τα συστήματα ασφαλείας νοσοκομείων της Αττικής, φτάνοντας όμως μόνο μέχρι το Σωτηρία και το Ασκληπιείο. Η επίθεση απετράπη.

Στόχος τα emails

Η κινητοποίηση για να προστατευτούν τα ευαίσθητα δεδομένα της Βουλής, ξεκίνησε από την Διεύθυνση Πληροφορικής, όταν έγινε αντιληπτή η προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP. Άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Οι χάκερς κατάφεραν να παραβιάσουν, όπως έχει γίνει γνωστό, περίπου 60 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βουλευτών, εργαζομένων και κοινοβουλευτικών συντακτών.

Η σχετική ενημέρωση 

«Στις 20 Ιανουαρίου 2021 μεσημβρινές ώρες η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP.

Άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές. Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό».

Η αρμόδια υπηρεσία της Βουλής έκλεισε τα ηλεκτρονικά συστήματα, προκειμένου να αποτρέψει την εισβολή και σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνούν το μέγεθος της έκθεσης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments