Οικονομία

Ελλάδα Τουρκία: Στην Αθήνα τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η 5η Οικονομική Επιτροπή

Ελλάδα Τουρκία: Στην Αθήνα τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η 5η Οικονομική Επιτροπή
Ελλάδα Τουρκία: Την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου η Μικτή Οικονομική Επιτροπή Ελλάδας-Τουρκίας θα συνεδριάσει στην Αθήνα.

Την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου η Μικτή Οικονομική Επιτροπή Ελλάδας-Τουρκίας θα συνεδριάσει στην Αθήνα. Πρόκειται για την 5η Σύνοδο της Επιτροπής, η οποία συστάθηκε το 2000, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Οικονομικής Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας και επανενεργοποιείται 11 χρόνια μετά από την τελευταία συνεδρίασή της, τον Οκτώβριο του 2010.

Οι εργασίες της θα ολοκληρωθούν με την υπογραφή Πρωτοκόλλου από τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη και τον υφυπουργό Εμπορίου της Τουρκίας, Mustafa Tuzcu.

Κωνσταντίνος Φίλης

Ελλάδα Τουρκία: Ποια τα θέματα που θα συζητηθούν

Στην ατζέντα των συνομιλιών, σύμφωνα με το ΑΠΕ θα βρεθεί η ενίσχυση της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας των δύο χωρών στους κρίσιμους για την οικονομία τομείς της ενέργειας, των μεταφορών (οδικών, σιδηροδρομικών, θαλάσσιων, αεροπορικών), του τουρισμού, στον αγροτοδιατροφικό τομέα, στην έρευνα και τεχνολογία, με στόχο τη διεύρυνση και περαιτέρω αύξηση των διμερών εμπορικών συναλλαγών και την ενθάρρυνση περισσότερων επενδύσεων.

Την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής, θα χαιρετήσουν ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Mehmet Nuri Ersoy.

Παράλληλα, στην Επιτροπή θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες των δύο χωρών από τα υπουργεία Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μεταφορών και Υποδομών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και εκπρόσωποι της ΑΑΔΕ, του ΑΔΜΗΕ, του Enterprise Greece και της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments