Ελλάδα

Βιασμός ανήλικης στα Πατήσια: Στη φυλακή ο ιερέας – Τι είπε στην απολογία του

Βιασμός ανήλικης στα Πατήσια: Στη φυλακή ο ιερέας – Τι είπε στην απολογία του
Ο ιερέας αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο ιερέας, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό ανήλικης στα Πατήσια. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό, καθώς φέρεται να ζητούσε από το ανήλικο κορίτσι φωτογραφίες.

Τι υποστήριξε

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατάθεσε στην αρμόδια ανακριτική αρχή, ο ιεράς, αναφέρει: «Η αποδιδόμενη σε βάρος μου κατηγορία, μεταξύ άλλων, αφορά την ολοκλήρωση συνουσίας, κατά φύσει και παρά φύσει με την ανήλικη. Παρότι λοιπόν, τουλάχιστον 3 φορές, φέρεται κατά την καταγγέλλουσα, ότι ολοκλήρωσα τις πράξεις του βιασμού με συνουσία, και παρά φύσει μαζί της, και άλλες ασελγείς πράξεις, (διά των οποίων, θα είχε μετά βεβαιότητας διαρραγεί ο παρθενικός της υμένας), με συνοδά, μάλιστα, σχόλια και εκφράσεις που μου αποδίδονται, (περί απωλείας της παρθενίας της, κλπ), κι ενώ έπρεπε όλα αυτά να επιστηρίζονται και να αποδεικνύονται πλήρως από την διακόρευση της ανήλικης, η ιατροδικαστική έκθεση με δικαιώνει πλήρως.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η κοπέλα τον κατήγγειλε επειδή επηρεάστηκε από τηλεοπτική σειρά. Επιπλέον ισχυρίζεται πως κατά το χρονικό διάστημα που φέρεται να τέλεσε τα αδικήματα που του αποδόθηκαν ο ίδιος ήταν ασθενής και ελάμβανε θεραπεία.

«Κατά το χρονικό διάστημα, μέρος του οποίου, κατηγορούμαι, την δηλαδή την 8/4/2020 είχα υποστεί πάρεση προσωπικού νεύρου, είχε παραλύσει το πρόσωπό μου δεξιά, υποβλήθηκα σε μαγνητική τομογραφία και έλαβα κορτιζονούχα θεραπεία. Το πρόβλημα αυτό με απασχόλησε σοβαρά για 2 περίπου μήνες, πριν και μετά την ημερομηνία της 8/4» αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα ο 36χρονος και προσθέτει: «Επιπλέον, ουδέποτε στο παρελθόν έχω συλληφθεί για οιαδήποτε αξιόποινη πράξη κακουργηματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα ούτε καν για απλή τροχονομική παράβαση. Πάντα σεβόμουνα και τηρούσα τους νόμους του κράτους και τους κανόνες της κοινωνίας. Είμαι 36 χρονών πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, διαβιώ μετά της συζύγου μου, πρεσβυτέρας, και έχω υποστηρικτικό περιβάλλον, τον πατέρα μου και τον αδελφό μου, επίσης ιερείς, οι οποίοι με στηρίζουν και θα με επιτηρούν, εφεξής, προς άρσιν κάθε ανησυχίας Σας».

Ζητώντας να μην προφυλακιστεί, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις πράξεις, που του αποδόθηκαν: «Οι αποδιδόμενες σε μένα κατηγορίες φέρονται ότι διαπράχθηκαν κατά την διάρκεια του χρονικού διαστήματος από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Μάιο του 2020. Καταγγέλθηκαν το πρώτον, τον Οκτώβριο του 2021. Το ένταλμα συλλήψεως εις βάρος μου, με αριθμό 1/2022, το εκδώσατε στις 20/1/2022, ότε και συνελήφθην και προσήχθην ενώπιόν Σας» ανέφερε ο κατηγορούμενος για να προσθέσει τα εξής: «Δεν συνελήφθην στο πλαίσιο αυτόφωρης τέλεσης κακουργήματος, όπως επιβάλλεται να συμβαίνει, αλλά με ένταλμα σύλληψης, χρονικά πολύ μακριά από την περιγραφόμενη τέλεση των αδικημάτων για τα οποία κατηγορούμαι (2020 -2022), αλλά και επιπλέον χρονικά πολύ μακριά, από τις ληφθείσες προανακριτικές καταθέσεις και την δημιουργία της προανακριτικής δικογραφίας (10/21-1/22)».

Σύμφωνα με τον 36χρονο, «η χρονική απόσταση τόσο από την περιγραφόμενη τέλεση των αδικημάτων, όσο και από την καταγγελία τους, το γεγονός ότι στο μεταξύ, δεν υπάρχει καμία ένδειξη τέλεσης εκ μέρους μου άλλου αδικήματος (ούτε στα 2 χρόνια που μεσολάβησαν από το 2020, ούτε στους 3 μήνες που μεσολάβησαν από την καταγγελία), επιπλέον δε η θέση μου ως κληρικού, σε αργία, (με απόφαση της Αρχιεπισκοπής, μετά την δημοσίευση της εις βάρος μου εκκρεμούσης δικογραφίας), αποδεικνύουν την εξαρχής έλλειψη ερείσματος του εντάλματος σύλληψής σας και πάντως, σήμερα, το εκ θέσεως αδύνατον τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους μου, σύμφωνα με τα περιγραφόμενα στο ένταλμά Σας, καθώς ήδη δεν θα έχω καμία πρόσβαση στον ναό, ή σε ανήλικους εκ της ιδιότητάς μου, ως κληρικού».

Η νέα καταγγελία

Την ίδια ώρα σοκ προκαλούν οι νέες καταγγελίες που έρχονται στο φως για τον ιερέα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής TLive του Alpha, στην αστυνομία κατέθεσε μια 18χρονη κοπέλα, με την οποία ο ιερέας έμενε πολλές ώρες μόνος του στο σπίτι του, καθώς η σύζυγός του απουσίαζε και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του ήταν στο σχολείο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την κοπέλα, όσο διάστημα εκείνος βρισκόταν υπό παρακολούθηση μετά την πρώτη καταγγελία. Η κοπέλα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι έχει σεξουαλικές σχέσεις με τον ιερέα από τότε που ήταν 15,5 ετών και ότι αυτό γινόταν με τη θέλησή της, κάτι που δεν ισχύει νομικά καθώς πρόκειται για ανήλικη.

Η 18χρονη είχε γνωρίσει τον ιερέα στο κατηχητικό και εκείνος φέρεται να της είχε ζητήσει να εργαστεί ως μπέιμπι σίτερ στο σπίτι του, ενώ φέρεται να πήγαινε διακοπές με οικογένειά του τα καλοκαίρια.

Η μητέρα του κοριτσιού που κατέθεσε στην αστυνομία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν σοκαρισμένη και φέρεται να είπε πως δεν γνώριζε τίποτα, λέγοντας πως ο ιερέας κακοποιούσε σεξουαλικά το παιδί της, ζητώντας την παραδειγματική του τιμωρία. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο κινητό της 18χρονης βρέθηκαν άσεμνες φωτογραφίες του ιερέα αλλά και ακατάλληλο υλικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments