Οικονομία

Αποζημίωση ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ποιοι δικαιούνται τα 1.000 ευρώ

Αποζημίωση ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ποιοι δικαιούνται τα 1.000 ευρώ
Αποζημίωση ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Την καταβολή ύψους 1.000 ευρώ ως αποζημίωση που θα πρέπει να καταβληθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής.

Την καταβολή ύψους 1.000 ευρώ ως αποζημίωση που θα πρέπει να καταβληθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής. Η αποζημίωση αφορά την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επιβάτες στα δρομολόγια της Δευτέρας λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα που έπληξε τη χώρα.

Αποζημίωση ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ποιους επιβάτες αφορά

Οι αποζημίωσεις αφορούν τους πολίτες που ταξίδεψαν στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. συμφώνησε να καταβάλει από 1000 ευρώ στους επιβάτες των αμαξοστοιχιών:

  • 885 Καλαμπάκα-Αθήνα, I/C 54 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη)
  • I/C 55 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα),
  • I/C 56 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και
  • I/C 57 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα)

Η τεράστια ταλαιπωρία επιτάσσει να αποδοθούν ευθύνες

«Η τεράστια ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, επιτάσσει να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις. Και αυτό θα γίνει», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και μεταφορών Kώστας Καραμανλής.

Πλέον, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 65 του ν. 4663/2020 (ΦΕΚ Α’ 30) προβλέπεται ότι αν διακοπεί η κυκλοφορία σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, επιβάλλονται κυρώσεις σε φορείς επιφορτισμένους με τη λειτουργία ή/και τη συντήρηση του εν λόγω δικτύου, εφόσον ενέργεια ή παράλειψή τους συνετέλεσε στη διακοπή κυκλοφορίας.

Κυρώσεις ανεξάρτητες από τις αποζημιώσεις

Έτσι, όπως προβλέπει ο νόμος, η Επιτροπή διερευνά άμεσα τις ευθύνες του Παραχωρησιούχου ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. αλλά και του Λειτουργού ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., ώστε να εισηγηθεί στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών την επιβολή των αυστηρών κυρώσεων που προβλέπονται.

Οι κυρώσεις αυτές είναι ανεξάρτητες της αποζημίωσης που θα δώσει η εταιρεία στους οδηγούς των εγκλωβισμένων οχημάτων, όπως απαίτησε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η τεράστια ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, επιτάσσει να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις. Και αυτό θα γίνει», τονίζει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments