Πολιτική

Μαρία Συρεγγέλα: Η ισότητα των φύλων στο επίκεντρο της συνάντησης Συρεγγέλα με την πρέσβη της ΕΥΕΔ

Μαρία Συρεγγέλα: Η ισότητα των φύλων στο επίκεντρο της συνάντησης Συρεγγέλα με την πρέσβη της ΕΥΕΔ
Μαρία Συρεγγέλα: Συνάντηση μεταξύ της Μαρίας Συρεγγέλα και της Πρέσβη της ΕΥΕΔ Stella Ronner πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Συνάντηση μεταξύ της Μαρίας Συρεγγέλα και της Πρέσβη της ΕΥΕΔ Stella Ronner πραγματοποιήθηκε σήμερα. Η κα Συρεγγέλα παρουσίασε στην Πρέσβη τις πολιτικές του Υπουργείου, καθώς και τα έργα και τις δράσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί προκειμένου να εξαλειφθούν οι ανισότητες που υπάρχουν μεταξύ των δύο φύλων και να προαχθεί η ισότητα στην πράξη.

Κατά τη συνάντηση η κα Συρεγγέλα αναφέρθηκε στο νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων της χώρας μας, στο οποίο για πρώτη φορά συμμετέχουν σχεδόν όλα τα Υπουργεία, τονίζοντας ότι «προωθούμε την ενσωμάτωση της διάστασης της ισότητας των φύλων σε όλες τις δημόσιες πολιτικές».

Στη συνέχεια η Πρέσβης ενημερώθηκε για το πρόγραμμα Diversity Awareness, ένα καινοτόμο πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων σε θέματα διακρίσεων και διαφορετικότητας που προχωρά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Με το συγκεκριμένο έργο, οι επιχειρήσεις του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα της χώρας μας καλούνται να υιοθετήσουν πολιτικές και να υλοποιήσουν δράσεις για τη διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών, χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια κάθε προσώπου.

«Τα θέματα της ισότητας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα είναι πολύ υψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης», δήλωσε η υφυπουργός κα Συρεγγέλα και πρόσθεσε ότι «στόχος μας είναι η εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών και η επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς της ζωής». Σύμφωνα με την υφυπουργό, «με τις πολιτικές και τα προγράμματά μας υποστηρίζουμε τις γυναίκες και προωθούμε την αρχή της ισότητας και των ίσων ευκαιριών στην πράξη».

Από την πλευρά της η Πρέσβης σημείωσε ότι «η προτεραιότητα στα θέματα Ισότητας των Φύλων στην Ε.Ε. αντικατοπτρίζεται από το γεγονός ότι όλο και περισσότερα κράτη-μέλη, ανάμεσα σε αυτά και η Ελλάδα, ορίζουν Υπουργούς για θέματα Ισότητας των Φύλων», ενώ παρουσίασε την πρωτοβουλία της για τη δημιουργία forum που θα δώσει βήμα και «φωνή» στις Αφγανές γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, η κα Συρεγγέλα δήλωσε τη στήριξή της στην πρωτοβουλία αυτή, αφού η χώρα μας έχει συνδράμει στην ασφαλή απομάκρυνση γυναικών από το Αφγανιστάν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments