Πολιτική

Στέφανος Μάνος: “Οι οδηγοί πρέπει να δώσουν αποζημίωση αντί να πάρουν”

Στέφανος Μάνος: “Οι οδηγοί πρέπει να δώσουν αποζημίωση αντί να πάρουν”
Στέφανος Μάνος: Ο πρώην υπουργός τοποθετήθηκε σχετικά με τα τεκταινόμενα στην Αττική Οδό και την αποζημίωση που πρέπει να πάρουν οι οδηγοί.

Για την Αττική Οδό παρενέβη ο Στέφανος Μάνος μετά την περιπέτεια του εγκλωβισμού χιλιάδων συμπολιτών. Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε υστερίες τις καταγγελίες για τον εγκλωβισμό χιλιάδων πολιτών για ατελείωτες ώρες στην Αττική Οδό, ενώ επεσήμανε ότι η ιδιωτική επιχείρηση δεν ευθύνεται σε κάτι.

Μάλιστα ο ίδιος εντόπισε το πρόβλημα στο ότι δίπλωσαν οι νταλίκες, οι οποίες κατά τη δική του πάντα εκτίμηση σημαίνει ότι είχαν… φθαρμένα λάστιχα. Το ίδιο ισχύει και για πολλά αυτοκίνητα υποστηρίζει ο κ. Μάνος ο οποίος ως γνώστης της κατάστασης εκτιμά ότι και οι οδηγοί δεν αλλάζουν λάστιχα για να κάνουν οικονομία.

“ο πρωθυπουργός φάνηκε πολύ γαλαντόμος με τα χρήματα των άλλων”

Αυτοί οι οδηγοί λέει ο κ. Μάνος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα, πρέπει να δώσουν αποζημίωση αντί να πάρουν. Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι ο πρωθυπουργός φάνηκε πολύ γαλαντόμος με τα χρήματα των άλλων, δηλαδή μιας ιδιωτικής εταιρίας, τάζοντας αποζημιώσεις.

Κι αν ο κ. Μάνος είναι γνωστός για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις του που πάντα λίγο πολύ καταλήγουν στο ότι… φταίει ο άνθρωπος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μόλις πέρυσι με την κακοκαιρία Μήδεια ο ίδιος όταν το σπίτι του στην Εκάλη είχε μείνει χωρίς ρεύμα είχε φανεί αρκετά εκνευρισμένος.

Ο ίδιος είχε αναρτήσει στο twitter τα εξής:

«Από όταν ήμουν παιδί κατοικώ στην Εκάλη. Παλιά είχαμε συχνά χιόνια το χειμώνα. Τα τελευταία χρόνια, όχι. Φέτος ήταν η εξαίρεση. Γενική διάλυση! Είμαι ήδη 36 ώρες χωρίς ηλεκτρικό άρα χωρίς θέρμανση και 12 ώρες χωρίς ύδρευση. Πληροφόρηση μηδέν. Έτσι φαντάζονται την κανονικότητα;».

Στη συνέχεια μάλιστα και ενώ το ρεύμα δεν ερχόταν ο κ. Μάνος κατεξοχήν θιασώτης των ιδιωτικοποιήσεων και της αγοράς εντόπισε πρόβλημα στην ΔΕΔΔΗΕ που παρά το γεγονός ότι είναι ιδιωτικοποιημένη δεν ελέγχεται από τους κρατικούς μηχανισμούς.

«Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι αρκεί η ιδιωτικοποίηση», ανέφερε τότε, εκτιμώντας ότι «εκείνο που χρειάζεται είναι να υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες λειτουργίας που θα τηρούνται ευλαβικά. Η τήρησή τους πρέπει να είναι δέκα φορές αυστηρότερη για μια εταιρία που συνιστά μονοπώλιο, όπως στην περίπτωση του ΔΕΔΔΗΕ».

Φαίνεται πως ο κ. Μάνος είναι συνεπής στις απόψεις του περί αυτορρύθμισης της αγοράς μόνο όταν η ιδιωτική εταιρία που «κλατάρει» δεν τον αγγίζει. Γιατί τότε φταίνε άλλοι, ακόμα κι όταν οι άλλοι είναι οι εγκλωβισμένοι που έχουν πληρώσει δυο και τρεις φορές τον δρόμο, για να παγιδεύονται σε αυτόν όταν ρίχνει χιόνι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments