Τεχνολογία

Οι αγρότες μετατρέπουν τις ακαθαρσίες των αγελάδων σε «μπαταρίες» για την ευαισθητοποίηση της βιωσιμότητας

Οι αγρότες μετατρέπουν τις ακαθαρσίες των αγελάδων σε «μπαταρίες» για την ευαισθητοποίηση της βιωσιμότητας

Πηγή Φωτογραφίας: famous campaigns

Οι αγρότες ήθελαν να ευαισθητοποιήσουν περισσότερο τον κόσμο για τις αγελάδες με έναν πιο φιλικό προς τον καταναλωτή τρόπο.

Σε συνεργασία με την Arla, οι γεωργοί γαλακτοκομικών προϊόντων χρησιμοποίησαν φυσική ενέργεια που προέρχεται από τις ακαθαρσίες της αγελάδας για να τροφοδοτήσουν μπαταρίες AA.

Η μάρκα κυκλοφόρησε τα «Patteries» από αγελάδα για να δείξει τη δυνατότητα των αγροκτημάτων να συνεισφέρουν στους στόχους του Ηνωμένου Βασιλείου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αλλά πόσες ακαθαρσίες αγελάδας χρειάζεστε για να τροφοδοτήσετε το αυτοκίνητό σας; αγρότες

Πόση ενέργεια μπορούν να παράγουν;

Λοιπόν, σύμφωνα με τους ειδικούς, 1 κιλό κακά αγελάδας μπορεί να παράγει 3,75 kWh ηλεκτρικής ενέργειας! Αυτό είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει 5 ώρες σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα ή 3,5 ώρες σιδέρωμα. Συλλογικά τότε,  θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν 3 νοικοκυριά για έναν ολόκληρο χρόνο.

«Στη φάρμα μου, χρησιμοποιούμε ήδη την ενέργεια που παράγεται από τον πολτό ακαθαρσιών αγελάδων για να τροφοδοτήσουμε ολόκληρη την περιουσία μας, αλλά αυτό θα μπορούσε να προχωρήσει πολύ περισσότερο. Μπορούμε ακόμη και να χρησιμοποιήσουμε το προϊόν της διαδικασίας ως φυσικό λίπασμα στη γη μας και έτσι  είναι μια κατάσταση win-win», δήλωσε ο αγρότης της Arla, Neil Ridgway.

Αν και η τεχνολογία δεν είναι καινούργια, οι αγρότες ήθελαν να ευαισθητοποιήσουν γι’ αυτήν με έναν πιο φιλικό προς τον καταναλωτή τρόπο. Έβλεπαν τις δυνατότητες της γης και των κοπαδιών τους ως ευκαιρία να παράγουν βιώσιμη ενέργεια για όλους. αγρότες

Τι γίνεται όταν δεν έχει καλό καιρό στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Η τροφοδοσία των αγελάδων θα μπορούσε να είναι μια βασική ανανεώσιμη πηγή ενέργειας για να βοηθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους του. Με πηγές ενέργειας όπως η ηλιακή και ο άνεμος, βασιζόμαστε εξ ολοκλήρου σε καλά… αναξιόπιστο βρετανικό καιρό. Δεν χρειάζεστε μια πρόβλεψη για να ξέρετε αν μια αγελάδα θα κάνει ακαθαρσίες.

Οι 460.000 αγελάδες της Arla παράγουν συλλογικά περισσότερο από 1 εκατομμύριο τόνους πολτού από ακαθαρσίες ετησίως, που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν 1,2 εκατομμύρια σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρόλο που τα Patteries δεν θα τροφοδοτήσουν τη χώρα, δείχνουν πώς θα μπορούσαν στο μέλλον ακαθαρσίες από αγελάδα να βοηθήσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments