Οικονομία

Ένστολοι επίδομα: Απαλλαγή 100% από φόρους για πτητικό,καταδυτικό επίδομα – Είχε ανακοινωθεί από το Μητσοτάκη

Ένστολοι επίδομα: Απαλλαγή 100% από φόρους για πτητικό,καταδυτικό επίδομα – Είχε ανακοινωθεί από το Μητσοτάκη
Ένστολοι επίδομα: Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) όπου θα δοθεί και επίσημα απαλλαγή στους ενστόλους από τους φόρους στο πτητικό και καταδυτικό επίδομα.

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) όπου θα δοθεί και επίσημα απαλλαγή στους ενστόλους από τους φόρους στο πτητικό και καταδυτικό επίδομα. Η εν λόγω κίνηση έρχεται μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τελετή παραλαβής των Rafale. Το επίδομα αυτό αφορά ορισμένες από τις εξής κατηγορίες όπως: τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα που αφορούν πτήσεις, επιχειρήσεις αλεξιπτωτιστών, τις επιχειρήσεις των υποβρυχίων μας, τις υποβρύχιες καταστροφές και την ναρκαλιεία.

Το μέτρο αυτό αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις πρωτίστως, αλλά και την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό. Θα ισχύει και για τις αποζημιώσεις των στελεχών που παρέχουν ιατρική βοήθεια με αεροπορικά μέσα.

Ένστολοι επίδομα: Απαλλαγή 100% από το φόρο εισοδήματος

Η ΠΝΠ περιλαμβάνει την «απαλλαγή επιδόματος επικίνδυνης εργασίας με τη μορφή πτητικού επιδόματος και λοιπών αντίστοιχων επιδομάτων, καθώς και ειδικής αποζημίωσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και πληρωμάτων ασθενοφόρων Ε.Κ.Α.Β. για αεροδιακομιδές κατά ποσοστό 100% από τον φόρο εισοδήματος».

Ένστολοι επίδομα: Τι είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός κατά την τελετή παραβαλής των Rafale

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή παραλαβής των Rafale είχε σημειώσει πως με την κίνηση αυτή είναι η ελάχιστη αναγνώριση στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων «Είναι η ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης της πολιτείας για εκείνους που αγρυπνούν για να προκόβει η Ελλάδα με ειρήνη και ασφάλεια. Τους αξιωματικούς ή υπαξιωματικούς οπλίτες των τριών όπλων και των σωμάτων ασφαλείας. Αλλά και τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, τους αεροδιασώστες γιατρούς και νοσηλευτές. Όπως και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ που δίνουν τη μάχη της υγείας σε κάθε απομακρυσμένο τόπο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ένστολοι επίδομα: Ποιος ο τρόπος καταβολής

Το πτητικό επίδομα καταβάλλεται στους δικαιούχους ως εξής:

  • Το μισό, μόλις συμπληρωθούν δέκα ώρες πτήσεως ή το 1/10 του μισού για κάθε μία από τις 10 πρώτες ώρες πτήσεως.
  • Το άλλο μισό, μόλις συμπληρωθούν είκοσι ώρες ώρες πτήσεως ή το 1/20 του μισού για κάθε ώρα πτήσεως πέραν των δέκα πρώτων ωρών πτήσεως κάθε εξαμήνου ή 18μήνου.
  • Για τους δικαιούχους σύμφωνα με το β’ εδάφιο της παρ. Α (1) του Παραρτήματος «Α» γίνεται ανάλογη εφαρμογή των προηγούμενων διατάξεων, όταν συμπληρωθούν πέντε (5) και δέκα (10) ώρες αντίστοιχα.
  • Κατ’ εξαίρεση προκειμένου για μονίμους, μονίμους εξ’ εφεδρείας, εφέδρους αξιωματικούς, δοκίμους εφέδρους αξιωματικούς, ανθυπασπιστές και υπαξιωματικούς που φονεύονται ή τραυματίζονται λόγω αεροπορικού ατυχήματος, που συμβαίνει σε διατεταγμένη πτήση, καταβάλλεται ολόκληρο το πτητικό επίδομα του εξαμήνου ή του 18μήνου, ανεξάρτητα από τις ώρες πτήσεως που πραγματοποίησαν σ’ αυτό.
  • Για τις πέραν των τριάντα ωρών πτήσεως μέσα σε κάθε εξάμηνο ή 18μηνο αναλόγως περιπτώσεως, δεν καταβάλλεται πτητικό επίδομα. Επίσης πτητικό επίδομα δεν καταβάλλεται για τις πέραν των 15 ωρών πτήσεως, μέσα στο ίδιο εξάμηνο, των ιπταμένων του δεύτερου εδαφίου της παραγράφου Α(1) του Παραρτήματος «Α» της παρούσας. Σε ό,τι αφορά τους ιπτάμενους της Π.Α., δύναται να γίνεται χρήση ωρών πτήσεως άπαξ, προη-γούμενου(ων) εξαμήνου(ων), του(ων) οποίου(ων) δεν έχει γίνει χρήση προς αποζημίωση, στην κατηγορία πτητικού επιδόματος που είναι δικαιούχοι και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις υγειονομικής καταλληλότητας.
  • Σε περίπτωση προαγωγής των δικαιούχων πτητικού επιδόματος ή αλλαγής κατηγορίας μέσα στο ίδιο εξάμηνο ή 18μηνο ή μετάπτωσης στην περίπτωση του προσωπικού  το πτητικό επίδομα υπολογίζεται με ποσοστό, ανάλογα με τις ώρες πτήσεως που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε βαθμό ή κατηγορία δικαιούχου.
  • Τεχνικοί αξιωματικοί, ανθυπασπιστές και υπαξιωματικοί, που συμπληρώνουν συγχρόνως ώρες πτήσεως για λήψη πτητικού επιδόματος 6μήνου και 18μήνου, δεν μπορούν εντός του αυτού 18μήνου να λάβουν πτητικό επίδομα, μεγαλύτερο από αυτό, που αντιστοιχεί σε 90 ώρες πτήσεως, δηλαδή 3 πτητικά, από τις οποίες 30 ώρες 18μήνου, ούτε μέσα στο ίδιο εξάμηνο ποσό μεγαλύτερο από αυτό που αντιστοιχεί σε 30 ώρες πτήσεως.
  • Το πτητικό επίδομα των Μαθητών ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ, εφόσον αυτοί δεν φέρουν βαθμό Αξιωματικού, Ανθυπασπιστού, ή Υπαξιωματικού, δύναται να διατίθεται ολόκληρο ή μέρος αυτού για τη βελτίωση των όρων και συνθηκών διατροφής και διαβιώσεως γενικά, κατόπιν σχετικής διαταγής του οικείου Γενικού Επιτελείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments