Ελλάδα

Φάλαινα στον Άλιμο: Βγήκε μόνη της στα ανοιχτά

Φάλαινα στον Άλιμο: Βγήκε μόνη της στα ανοιχτά
Μόνη της στα ανοιχτά κατευθύνθηκε η μικρή φάλαινα δείχνοντας πως βγαίνει νικήτρια στη μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή

Στα ανοιχτά μόνη της κατευθύνθηκε η νεαρή αρσενική φάλαινα που συγκίνησε δύο μέρες τώρα με την περιπέτειά της όλης την Ελλάδα, κι όπως όλα δείχνουν κερδίζει τη μάχη για τη ζωή.

Σύμφωνα με τα νεότερα μετά την τελευταία ισχυρή φαρμακευτική αγωγή που της χορηγήθηκε, η νεαρή αρσενική φάλαινα που βρισκόταν από το πρωί στον όρμο Σελήνια της Σαλαμίνας, καταδύθηκε σε μεγάλο βάθος και κατευθύνθηκε προς τα ανοικτά στον Σαρωνικό κόλπο κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες. Ωστόσο το Λιμενικό Σώμα, σε συνεννόηση με το ΥΠΕΝ θα παραμείνει σε επαγρύπνηση με συνεχείς περιπολίες γύρω από το νησί για τα επόμενα 24ωρα.

Εξειδικευμένοι κτηνίατροι του Δικτύου Διάσωσης Θαλάσσιων Θηλαστικών υπό την επιστημονική καθοδήγηση της Καθηγήτριας Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Νατάσσας Κομνηνού χορήγησαν στο αδύναμο θηλαστικό αντιβιοτικά, παυσίπονα και κορτιζόνη, παραμένοντας σε ετοιμότητα  να παρέμβουν σε περίπτωση που ο ζιφιός εντοπιστεί εκ νέου σε αβαθή νερά.

Όπως αναφέρει η ομάδα Διάσωσης του ΑΡΙΩΝ στο διαδίκτυο «μετά τη χορήγηση της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής ο “ZΙΦΙΟΣ” έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης».

Αναφέρει επίσης ότι ενώ είχε προγραμματιστεί να γίνει ακτινολογικός έλεγχος στο ρύγχος, το ζώο απομακρύνθηκε από μόνο του πλέοντας προς τα ανοιχτά. Οι κτηνίατροι βιολόγοι και εθελοντές δύτες παραμένουν στην περιοχή μέχρι νεοτέρας ενώ έχουν ενημερωθεί και τα πλησιέστερα λιμεναρχεία σε περίπτωση που ο “ΖΙΦΙΟΣ” επαναπροσαράξει σε άλλη περιοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments