Ελλάδα

Νέα κακοκαιρία: Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού από σήμερα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Νέα κακοκαιρία: Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού από σήμερα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο
Νέα κακοκαιρία: Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από σήμερα Σάββατο καθώς τις επόμενες ώρες βροχές, καταιγίδες και χιόνια  θα επηρεάσουν ένα μεγάλο μέρος της χώρας.

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από σήμερα Σάββατο καθώς τις επόμενες ώρες βροχές, καταιγίδες και χιόνια  θα επηρεάσουν ένα μεγάλο μέρος της χώρας. Ακόμη δεν πρόλαβε να «συνέλθει» η Αττική από την «Ελπίδα» και ένα νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από την ΕΜΥ.

Νέα κακοκαιρία: Τι αναφέρει το δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η κακοκαιρία που θα ξεκινήσει από το Σάββατο, θα αρχίσει από τα δυτικά και τα βόρεια και γρήγορα και θα σαρώσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας  με τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού να είναι βροχές και σποραδικές καταιγίδες .

Ωστόσο το νέο κύμα κακοκαιρίας θα φέρει και χιόνια που θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους στα ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα που πιθανώς στα κεντρικά και τα νότια να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα στα βόρεια και αργότερα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις αρχικά 4 με 6, βαθμιαία 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά νότιοι 4 με 6, ενώ στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα ενισχυθούν. Σταδιακά θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο πιθανώς 9 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα παραμείνουν νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Νέα κακοκαιρία: Τι έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτηση του αναφέρει πως μέσα στο Σαββατοκύριακο έρχονται χιόνια. Ο προγνώστης καιρού στην ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει τις περιοχές όπου θα χρειαστούν αλυσίδες, προειδοποιώντας για χιονοπτώσεις σε αυτό το σημείο.

Αναλυτικά, αναφέρει ότι “θα μπορούσε να προκαλέσει κατά τόπους και καλές χιονοστρώσεις, το πέρασμα από χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής, απόψε προς το Σάββατο, αύριο, οπότε ας έχουν υπόψη τους ότι τις πρωινές – προ μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 29/1 δεν αποκλείεται να χρειαστούν αλυσίδες”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments