Θέσεις Εργασίας

ΟΑΕΔ θέσεις εργασίας: Πρεμιέρα για 7.000 προσλήψεις ανέργων

ΟΑΕΔ θέσεις εργασίας: Πρεμιέρα για 7.000 προσλήψεις ανέργων
ΟΑΕΔ θέσεις εργασίας: Ξεκινούν από την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ και στοχεύουν στην πρόσληψη 7.000 ατόμων.

Ξεκινούν από την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ και στοχεύουν στην πρόσληψη 7.000 ατόμων. Τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ αφορούν εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του Οργανισμού.

ΟΑΕΔ θέσεις εργασίας: Ποιος ο μισθός για τους εργαζομένους

  • 473 € μηνιαία (5.676 € ετήσια) για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών.
  • 568 € μηνιαία (6.816 € ετήσια) για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω.
  • 615 € μηνιαία (7.380 € ετήσια) για τους μακροχρόνια ανέργους.
  • 710 € μηνιαία (8.520 € ετήσια) για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω.

Σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι η προώθηση της απασχόλησης, για μακροχρόνια άνεργους μεγάλων ηλικιών, για τους οποίους υπάρχει μια δυσκολία στο να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, λόγω της διαρκής ανεργίας τους. Αξίζει να τονιστεί, πως μετά το τέλος του προγράμματος δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης και προβλέπονται απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν αιτήσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr .Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44 εκατ. € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών των οποίων η διαρκής ανεργία δυσχεραίνει την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

ΟΑΕΔ θέσεις εργασίας: Θα δημιουργηθούν 86.000 νέες

Συνολικά 86.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ τα οποία θα χρηματοδοτηθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ. Τον Ιανουάριο ήδη τέθηκε σε ισχύ νέο πρόγραμμα για 4.000 θέσεις εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments