Κόσμος

Γουόρεν Μπάφετ: Πώς έβγαλε 10 δισεκατομμύρια σε λίγες ώρες

Γουόρεν Μπάφετ: Πώς έβγαλε 10 δισεκατομμύρια σε λίγες ώρες
Γουόρεν Μπάφετ: O δισεκατομμυριούχος κατάφερε ακόμα μία φορά να βγάλει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό μέσα σε λίγες ώρες.

Αστρονομικό ήταν το ποσό που έβγαλε ο Γουόρεν Μπάφετ.  Η αξία της συμμετοχής της Berkshire Hathaway, του μεγιστάνα Γουόρεν Μπάφετ, στην Apple αυξήθηκε κατά 9,8 δισεκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή, καθώς η μετοχή της Apple αυξήθηκε σχεδόν κατά 7% μετά από την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων.

Η Berkshire Hathaway άρχισε να συσσωρεύει μετοχές της Apple το 2016 και τώρα κατέχει 887.136.000 μετοχές του κατασκευαστή iPhone, ή πάνω από το 5% της Apple, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet. Ο Μπάφετ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της Apple από το 2016, αν και αρχικά θεωρούσε ότι οι επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας ήταν πολύ επικίνδυνες για την Berkshire Hathaway πριν αρχίσει να αγοράζει μετοχές της Apple.

Τα τακτικά μερίσματα της Apple

Η Apple αποτελεί πλέον πάνω από το 40% του χαρτοφυλακίου της Berkshire Hathaway . Ο τεχνολογικός κολοσσός εκδίδει τακτικά μερίσματα, τα οποία ο Buffett είπε ότι είναι ελκυστικά σύμφωνα με την επενδυτική του φιλοσοφία. «Δεν σκέφτομαι την Apple ως μετοχή. Το σκέφτομαι ως την τρίτη μας επιχείρηση», είπε ο Μπάφετ στο CNBC το 2020, αποκαλώντας το «πιθανώς την καλύτερη επιχείρηση που γνωρίζω στον κόσμο».

Ο Μπάφετ έχει επίσης διατυπώσει το επιχείρημα ότι το οικοσύστημα iPhone της Apple ενθαρρύνει τους πελάτες να αναβαθμίζουν τακτικά, καθιστώντας το μια ασφαλέστερη επένδυση και περισσότερο σαν μια καταναλωτική εταιρεία παρά μια εταιρεία τεχνολογίας.

Τα ισχυρά κέρδη της Apple

Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δ’ τρίμηνο του 2021, τα οποία έφτασαν σε ύψος ρεκόρ με κύριο όπλο τις εξαιρετικές πωλήσεις της νέας σειράς συσκευών iPhone 13. Παρά τη συνεχιζόμενη έλλειψη ημιαγωγών, η αμερικανική εταιρεία κατόρθωσε να σημειώσει έσοδα ύψους 123,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο του 2021.

Σημειώνεται ότι πέρυσι, την αντίστοιχη χρονική περίοδο, τα έσοδα της Apple έφτασαν στα 111,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα κέρδη ανήλθαν στα 34,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 6 δισεκατομμυρίων σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ενώ είναι και η πρώτη φορά που τα κέρδη τριμήνου ξεπερνούν τα 30 δισ. δολάρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments