Πολιτική

Βουλή σήμερα: Νέος γύρος αντιπαράθεσης – Τι απάντησαν Τασούλας και Ραγκούσης

Βουλή σήμερα: Νέος γύρος αντιπαράθεσης – Τι απάντησαν Τασούλας και Ραγκούσης
Βουλή σήμερα: Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξεκίνησε στη Βουλή στη σημερινή συνεδρίαση μετά τη χθεσινή διακοπή από το επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ Πολάκη και Αθανασίου.

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξεκίνησε στη Βουλή στη σημερινή συνεδρίαση μετά τη χθεσινή διακοπή από το επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ Πολάκη και Αθανασίου. Κατά την αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση και σχολιάζοντας το περιστατικό με τον Παύλο Πολάκη το χαρακτήρισε ακτιβιστική πράξη και είπε για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπεριφέρθηκε σαν καταληψίας της Βουλής.

Βουλή σήμερα: Κόλαση τη Βουλή δεν θα την κάνετε

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας σημείωσε πως: «Η χθεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλίου ήταν αποκαρδιωτική απέναντι σε αυτό που περιμένει ο ελληνικός λαός. Η βουλή δεν είναι ένα οποιοδήποτε μέρος όπου παίρνουμε το λόγο για να πούμε ό,τι θέλουμε και να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Υπάρχει συνταγματική ελευθερία, πουθενά δεν υπάρχει το απεριόριστο, αλλά το απεριόριστο έχει σχέση με την ελευθερία και όχι με την ανοργάνωτη συζήτηση. Ο κανονισμός μας προφυλάσσει από τα να γίνουμε ένα σώμα φωνασκούντων. Η τελική ευθύνη για τις συζητήσεις είναι του προεδρείου, το οποίο είναι υπερκομματικό και οι βουλευτές οφείλουν να συμμορφώνονται.

Χθες το προεδρείο αφαίρεσε το λόγο από τον κύριο Πολάκη. Δικαιούται ο καθένας να έχει άποψη, αλλά το προεδρείο έχει τον τελικό λόγο. Ο κ.Πολάκης αντί να καταφύγει στα κοινοβουλευτικά μέτρα έκατσε όρθιος σε αυτό το ιερό βήμα και παρεμπόδισε τη συνέχεια της συζητήσεως. Υπάρχουν δύο μέτρα, η αφαίρεση του λόγου από τον κ. Πολάκη και αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης και πρακτικά αφαίρεσε το λόγο από τους επόμενους 23 βουλευτές.

Η Βουλή έχει ένα τελικό όριο που είναι η πλειοψηφία. Έχουμε θέμα συνταγματικότητας; αποφασίζει η πλειοψηφία, έχουμε θέμα πειθαρχικών μέτρων η πλειοψηφία. Μπορούμε με πράξεις ακτιβισμού να αλλάξουμε την πλειοψηφία, Την πλειοψηφία την αλλάζει ο ελληνικός λαός. Αντιδημοκρατικές πράξεις. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει αν δεν κατεβαίνει ένας βουλευτής από το βήμα, να τον σέρνουν και να τον διασύρουν και να γίνουμε σαν το Χονγκ Κονγκ.

Μπορεί η πλειοψηφία να μην αρέσει σε αυτούς που δεν έχουν την πλειοψηφία. Παρακαλώ όταν κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται υπάρχουν κοινοβουλευτικά μέσα αιτίασης μομφής, αλλά δεν μπορεί αυτός που αισθάνεται ότι αδικήθηκε να συμπεριφέρθηκε σαν καταληψίας της Βουλής. Εχετε κάθε δικαίωμα να θεωρείται εσφαλμένες τις αποφάσεις του προεδρείου, αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα με μεθόδους αυτοδικίας να ξεπερνάτε τα όρια και να διορθώνετε αυτό που εσείς νομίζετε ότι ήταν λάθος από το προεδρείο. Ειμαστε εδώ για να εφαρμόζουμε αυτά που ισχύουν».

Βουλή σήμερα: Ραγκούσης – Αντισυνταγματική και πραξικοπηματική η συμπεριφορά Αθανασίου

«Ο ελέφαντας μέσα σ’ αυτό το κοινοβούλιο είναι η αντισυνταγματική, πραξικοπηματική ενέργεια του προεδρεύοντος να διακόψει την ομιλία του βουλευτή Παύλου Πολάκη» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης. «Ο κ. Πολάκης δεν διέκοψε την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης» επιχειρηματολόγησε ο κ. Ραγκούσης.

«Οφείλω να ξεκινήσω απευθυνόμενος στον Πρόεδρο εκφράζοντας την βαθύτατη λύπη μας γιατί επιλέξατε σε αυτή την ιδιαίτερη καθοριστική στιγμή για τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία στην Ελλάδα καταφεύγοντας σε δύο τακτικές που δεν σας αρμόζουν προφανώς πρωτίστως θεσμικά και προσωπικά.

Δεν μπορεί να είναι ο ελέφαντας μέσα στο κοινοβούλιο και να κάνετε ότι δεν το βλέπετε. Δεν μπορεί να παραποιείτε τα περιστατικά που συνέβησαν χθες. Δυστυχώς δεν φροντίσατε να αποβάλλετε σήμερα τον κ. Αθανασίου. Πραξικοπηματική ενέργεια του προεδρεύοντος να αφαιρέσει το λόγο βουλευτή επειδή διαφωνούσε μαζί του. Δεν σας πρέπει να στιγματιστεί η θητεία σας από την πραξικοπηματική αυτή συμπεριφορά του συναδέλφου σας. Ιστορικό το ατόπημα που κάνατε σήμερα.

Εξηγούμαι. Σύμφωνα με συγκεκριμένο άρθρο του Κανονισμού που αναλύει την απρεπή κοινοβουλευτική συμπεριφορά που χρήζει μέτρων, η ομιλία του κ. Πολάκη ήταν απρεπής; Οχι. Ηταν υβριστική; Οχι. Βρείτε μια λέξη που θα μπορούσατε να καταχωρήσετε ως συκοφαντία, ύβρη ή απρέπεια. Τι επικαλέστεηκε ο κ. Αθανασίου χθες; Ενα πράγμα επικαλέστηκε ότι ο κ. Πολάκης ήταν εκτός θέματος γιατί μίλησε για τη Νοvartis. Τι είπε ο κ. Αθανασίου; Ελάτε στο θέμα κ. Πολάκη. Προανήγγειλε πειθαρχικά μέτρα γιατί ήταν εκτός θέματος.

Δείτε live τη συνεδρίαση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments