Ελλάδα

«Αντέχω, μέχρι να την αποχαιρετήσω…»-Ραγίζει καρδιές η μητέρα που έχασε τρία παιδιά σε τρία χρόνια

«Αντέχω, μέχρι να την αποχαιρετήσω…»-Ραγίζει καρδιές η μητέρα που έχασε τρία παιδιά σε τρία χρόνια

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook - Ρουλα Πισπιρίγκου

«Αντέχω, μέχρι να την αποχαιρετήσω…»- Συγκινεί η κυρία Ρούλα με το ηχηρό μήνυμα που στέλνει καθώς έχασε τρία ανήλικα παιδιά μέσα σε τρία χρόνια.

Τις βραδινές ώρες της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου μαθεύτηκε το περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έκθεσης μετά την νεκροψία που έγινε στο κορμάκι της άτυχης 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. Ο λόγος που το κοριτσάκι υπέστη καρδιακή ανακοπή είναι αδιευκρίνιστος. Τώρα μένει να βγουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που θα ρίξουν φως. Ίσως μέσω αυτών θα γίνει γνωστός ο λόγος που χάθηκε τόσο μικρή η Τζωρτζίνα. Η μητέρα έχει χάσει και τα τρία κοριτσάκια της.

Οι τραγικές φιγούρες

-Αντέχεις Ρούλα; «Φυσικά και αντέχω, μέχρι να την αποχαιρετήσω… Το μετά αβέβαιο…».

-Ο Μάνος; «Βράχος και αυτός μέχρι την τελετή…».

-Και μετά βράχοι και οι δυο σας. Γιατί κάποιος πρέπει να πηγαίνει στα κορίτσια, να τους μιλάει. Να ανάβει το καντήλι…. «Σωστά…».

Αυτός ήταν ο πιο δύσκολος και σπαρακτικός διάλογος με την πιο τραγική μάνα της χώρας. Την Ρούλα Πισπιρίγγου. Τη γυναίκα που έχασε 3 κορίτσια μέσα σε 3 χρόνια. Στο πλευρό της ο σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, οι γονείς τους, η Λεύκω, η νονά της μικρής Τζωρτζίνας, τα αδέλφια τους και όλη η Πάτρα.

Το τελευταίο αντίο στην 9χρονη Τζωρτζίνα θα πουν σήμερα Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου οικογένεια και συγγενείς στην Πάτρα. Η κηδεία της θα γίνει από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Πατρών και η ταφή στο Κοιμητήριο Συχαινών. Το αγγελούδι έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας σε ακόμα μεγαλύτερο πένθος τους γονείς και όλη την οικογένεια μιας και έχουν πεθάνει και τα άλλα δύο αδέλφια της.

To δράμα της οικογένειας που έχασε και τα τρία παιδιά της, μέσα σε τρία χρόνια, έχει προκαλέσει πανελλήνια ωδή. Όπως πληροφόρησε τα μέσα η μητέρα των άτυχων κοριτσιών Ρούλα Πισπιρίγγου, η Μαλένα «έφυγε» από τη ζωή το 2019 από ηπατική ανεπάρκεια σε ηλικία μόλις 3,5 ετών.

Η Ίριδα και η Μαλένα

Η Ίριδα μόλις 6 μηνών το 2020 από σπάνια νόσο φλεβοκόμβου εκ γενετής. Η νόσος του φλεβοκόμβου περιλαμβάνει διάφορες παθολογικές καταστάσεις που αφορούν τη δημιουργία του ηλεκτρικού ρεύματος (των διαδοχικών εκπολώσεων- επαναπολώσεων) στον φλεβόκομβο και την εξάπλωση του στους κόλπους της καρδιάς. Για να συσταλεί και να εκτοξεύσει το αίμα ο καρδιακός μυς, πρέπει να διεγερθεί από ηλεκτρικό ρεύμα. Το ηλεκτρικό ρεύμα, η καρδιά το παράγει μόνη της, στον φλεβόκομβο (ειδικά κύτταρα που εκπολώνονται- επαναπολώνονται αυτόματα) που βρίσκεται στον δεξιό κόλπο. Η περίπτωση θανάτου από αυτή τη νόσο είναι εξαιρετικά σπάνια.

Η οικογένεια ζήτησε να γίνουν καταθέσεις υπέρ του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα» και στην εκκλησία θα υπάρχει κουτί του Συλλόγου ώστε να ρίχνει ο καθένας ό,τι επιθυμεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments