Διεθνή

Βόρεια Κορέα Κιμ Γιονγκ Ουν: Σπάνια δημόσια εμφάνιση με τη σύζυγό του

Βόρεια Κορέα Κιμ Γιονγκ Ουν: Σπάνια δημόσια εμφάνιση με τη σύζυγό του
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε μετά από μήνες μαζί με τη σύζυγό του, αλλά και τη θεία του της οποίας τον άνδρα είχε διατάξει να τον εκτελέσουν το 2013

Μία κοινή εμφάνιση με τη σύζυγό του έκανε την Τετάρτη ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν  σε μία καλλιτεχνική παράσταση στο Θέατρο Τέχνης Mansudae στην πρωτεύουσα, Πιονγκγιάνγκ, γιορτάζοντας τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η Ρι εθεάθη για τελευταία φορά δημόσια στις 9 Σεπτεμβρίου (επέτειο ίδρυσης της Βόρειας Κορέας), όταν επισκέφτηκε μαζί με τον σύζυγό της το Παλάτι του Ήλιου, όπου στεγάζονται τα ταριχευμένα σώματα του  παππού και του πατέρα του Κιμ.

«Όταν (ο Κιμ) εμφανίστηκε στο αμφιθέατρο του θεάτρου με τη σύζυγό του, Ρι Σολ Τζου, εν μέσω της μουσικής καλωσορίσματος, το κοινό άρχισε να χειροκροτά και να ζητωκραυγάζει», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Τα τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν τη Ρι, με ένα παραδοσιακό κοκκινόμαυρο φόρεμα hanbok, να συνομιλεί και να χαμογελά με τον Κιμ κατά τη διάρκεια του σόου, και το ζευγάρι να βγαίνει στη σκηνή για να δώσει τα χέρια και να φωτογραφηθεί με τους καλλιτέχνες.

Η Ρι έλειπε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης για περισσότερο από ένα χρόνο τροφοδοτώντας εικασίες για την υγεία της και μια πιθανή εγκυμοσύνη της.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS) πιστεύει ότι η Κιμ και η Ρι έχουν τρία παιδιά, αλλά λίγα πράγματα είναι γνωστά για αυτά.

Το βίντεο επιβεβαίωσε επίσης την πρώτη εμφάνιση από τον Ιανουάριο του 2020 της θείας του Κιμ και  πρώην ανώτερου αξιωματούχου του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, Κιμ Κιόνγκ Χούι.

Η θεία του ήταν βασικό πρόσωπο στα πρώτα χρόνια στην εξουσία του νεαρού ηγέτη, αλλά είχε εξαφανιστεί από τα μέσα ενημέρωσης, αφού ο Κιμ διέταξε την εκτέλεση του ισχυρού συζύγου της, Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, για προδοσία το 2013.

Όσον αφορά στον κορωνοϊό, η Βόρεια Κορέα δεν έχει επιβεβαιώσει κρούσματα, αλλά έκλεισε τα σύνορά της και έχει λάβει αυστηρά μέτρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments