Πολιτισμός

Στο Μέγαρο Μουσικής ηχογραφεί η Sony Classical την «Ενάτη» του Μπετόβεν

Στο Μέγαρο Μουσικής ηχογραφεί η Sony Classical την «Ενάτη» του Μπετόβεν
Ο αρχιμουσικός Θεόδωρος Κουρεντζής και το ορχηστρικό σύνολο που εντυπωσίασαν με την ερμηνεία τους περισσότερα από 2 εκατομμύρια Ευρωπαίους τηλεθεατές το περασμένο καλοκαίρι, στους Δελφούς, έρχονται στην Αθήνα, για να ερμηνεύσουν ένα από τα πιο φημισμένα έργα του κλασικού ρεπερτορίου.

Η Sony Classical επιλέγει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την ηχογράφηση της «Ενάτης Συμφωνίας» του Λούντιβιχ βαν Μπετόβεν με τον πολυβραβευμένο Θεόδωρο Κουρεντζή και την Ορχήστρα & Χορωδία MusicAeterna.

Ο αρχιμουσικός Θεόδωρος Κουρεντζής και το ορχηστρικό σύνολο που εντυπωσίασαν με την ερμηνεία τους περισσότερα από 2 εκατομμύρια Ευρωπαίους τηλεθεατές το περασμένο καλοκαίρι, στους Δελφούς, αλλά και η Χορωδία MusicAeterna, έρχονται στην Αθήνα, για να αναδείξουν μέσα από τη δική τους, προσέγγιση την «Ένατη Συμφωνία» του Μπετόβεν, ένα από τα πιο φημισμένα έργα του κλασικού ρεπερτορίου.

Με τη συναυλία στους Δελφούς, η Ελλάδα συμμετείχε στο μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός «Η Ευρώπη γιορτάζει τον Μπετόβεν: 9 Πόλεις – 9 Συμφωνίες – 9 Συναυλίες. Το πανευρωπαϊκό μουσικό γεγονός άρχισε με τη συναυλία από τη Βόννη, τη γενέτειρα του μεγάλου Γερμανού μουσουργού, και ολοκληρώθηκε με τη συναυλία στη Βιέννη, όπου ο Μπετόβεν άφησε την τελευταία του πνοή.

Η ηχητική καταγραφή του εμβληματικού έργου του Μπετόβεν θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», έναν συναυλιακό χώρο εξαιρετικής ακουστικής, άρτια εξοπλισμένο για την υλοποίηση ενός τόσο απαιτητικού μουσικού εγχειρήματος, ο οποίος επί μία εβδομάδα θα μεταμορφωθεί σε στούντιο ηχογράφησης από το συνεργείο της γνωστής δισκογραφικής εταιρείας. Μάλιστα, το τεχνικό κλιμάκιο της Sony Classical έρχεται στην Ελλάδα ειδικά για το συγκεκριμένο πρότζεκτ και θα πραγματοποιήσει την ηχογράφηση πριν από τις δύο συναυλίες του κορυφαίου Έλληνα αρχιμουσικού στο Μέγαρο το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου (στις 20:30).

Τα φωνητικά μέρη στην «Ενάτη» ερμηνεύουν τέσσερις διακεκριμένοι σολίστ: η Birgitte Christensen (σοπράνο), η Sophie Harmsen (άλτο), ο Benjamin Bruns (τενόρος) και ο Johannes Kammler (μπάσος). Δύο συναυλίες-oρόσημα στην ιστορία του Μεγάρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments