Ελλάδα

Κρήτη: Ρημάζει αναξιοποίητος σύγχρονος εξοπλισμός που δωρίστηκε σε νοσοκομείο

Κρήτη: Ρημάζει αναξιοποίητος σύγχρονος εξοπλισμός που δωρίστηκε σε νοσοκομείο
Κρήτη: Η δωρεά έγινε πέρσι αλλά ο εξοπλισμός βρίσκεται ακόμη μέσα στα κουτιά του.

Σε αποθήκες ρημάζει εδώ κι ένα χρόνο εξοπλισμός που είχε δωρίσει στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ο Σύλλογος Ρεθυμνιωτών. Αυτό κατήγγειλε μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Βανταράκης. Όπως ανέφερε, μετά από 11 μήνες ούτε ο ίδιος δεν γνωρίζει τι γίνεται με το θέμα της δωρεάς καρδιολογικών μόνιτορ τα οποία παραδόθηκαν αρχικά στο Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας και στη συνέχεια σε ειδική τελετή στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, Ανδρέας Μαμαντόπουλος, μιλώντας  στο ραδιοφωνικό σταθμό, τόνισε πως ο εξοπλισμός αγοράστηκε μετά από υποδείξεις των γιατρών του Νοσοκομείου Ιεράπετρας αλλά βρίσκεται ακόμα μέσα στα κουτιά του. Ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας επικαλείται το υψηλό κόστος εγκατάστασης, το οποίο όμως ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου ήταν πρόθυμος να καλύψει.

Ο Σύλλογος Ρεθυμνιωτών Ιεράπετρας, αποφάσισε πέρυσι να προσφέρει τρία monitor καταγραφής ζωτικών λειτουργιών στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου, σύμφωνα με υπόδειξη των ίδιων των γιατρών του τμήματος, ώστε τα μηχανήματα να είναι συμβατά με την Κεντρική Μονάδα Παρακολούθησης. Όπως καταγγέλλουν όταν ενημέρωσαν τον αναπληρωτή διοικητή, εκείνος αντί των monitor ζήτησε τα λεφτά που αντιστοιχούν στην αξία τους (5000 ευρώ). Παρότι τελικά οι συσκευές παραδόθηκαν παραμένουν ακόμη μετά από 11 μήνες αναξιοποίητα στα κουτιά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και άλλες δωρεές έχουν απορριφθεί από το διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας με την αιτιολογία ότι το Νοσοκομείο χρειάζεται χρήματα για κτιριακές εργασίες και όχι για εξοπλισμό. Τα μέλη του Συλλόγου καταγγέλλουν ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος αρνείται τη δωρεά για να εκδικηθεί τους δωρητές που δεν του έδωσαν τα χρήματα, στερώντας τους πολίτες από εξοπλισμό που μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για τη ζωή τους.

Ο κ. Μαμαντόπουλος μάλιστα ανέφερε πως ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου διαθέτει και άλλο υλικό από δωρεές για την παιδιατρική κλινική και ο Σύλλογος δεν τολμά καν να κάνει την προσπάθεια να τον παραδώσει στο Νοσοκομείο αφού το θεωρούν βέβαιο πως η δωρεά δεν θα γίνει αποδεκτή.

Η παράδοση των τριών σύγχρονων μόνιτορ απόλυτα συμβατών με την κεντρική μονάδα παρακολούθησης και καταγραφής της Καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, είχε γίνει πέρυσι σε ειδική τελετή. Τότε είχε δοθεί η διαβεβαίωση ότι οι συσκευές θα τεθούν αμέσως σε λειτουργία. Μόνιτορ όπως αυτά, μπορούν να συνοδεύουν τον ασθενή κατά τη διακομιδή του σε άλλο νοσοκομείο και ταυτόχρονα ο γιατρός να παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας του ακόμα και από το σπίτι του ή από την κεντρική μονάδα του νοσοκομείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments