Ελλάδα

Νέο εμβόλιο Sanofi: Έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Νέο εμβόλιο Sanofi: Έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο
Νέο εμβόλιο Sanofi: Με δύο νέα εμβόλια ενισχύεται η χώρα μας στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Πρόκειται για τα εμβόλια της Novavax και της Sanofi.

Με δύο νέα εμβόλια ενισχύεται η χώρα μας στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Πρόκειται για τα εμβόλια της Novavax και της Sanofi. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα χθες κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας αναφέρθηκε στο νέο εμβόλιο της Sanofi.

Το εμβόλιο της Novavax, επειδή έχω πάρα πολλές ερωτήσεις, έρχεται μέσα στο Φεβρουάριο. Έχουμε 168.000 εμβόλια που θα έρθουν 21 Φεβρουαρίου στη χώρα μας και μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα έχουν έρθει συνολικά 474.000. Αυτό είναι σημαντικό νέο για τους ανθρώπους που εξακολουθούν να φοβούνται το mRNA εμβόλιο και θέλουν ένα πρωτεϊνικό εμβόλιο. Επίσης, μέσα στον Απρίλιο έρχεται το εμβόλιο της Sanofi. Γκάγκα

Για τα νέα φάρμακα

Η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε και στα νέα φάρμακα που αναπτύσσονται: “Όσον αφορά τα φάρμακα, που είναι πολύ σημαντικά γιατί μπορούν να ανατρέψουν την πορεία της νόσου στους ανθρώπους που έχουν ανοσοκατασταλεί, που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι ή που έχουν πολύ μεγάλη ηλικία και πολλά συνυπάρχονται νοσήματα, έχουμε τα χάπια που ξεκίνησαν ήδη από εχθές να μοιράζονται στα σπίτια των ασθενών. Έχουν ήδη εγκριθεί πάνω από 300 αιτήσεις για φάρμακα και έχουν ήδη φύγει και είτε έχουν παραδοθεί είτε είναι σε κούριερ. Άρα αυτό πάει καλά και θεωρούμε ότι είναι σημαντικό βήμα για την προφύλαξη όλων των ασθενών”.

Πρώτο θα φθάσει το εμβόλιο της Novavax

Το πρώτο πρωτεϊνικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το εμβόλιο της Novavax, έρχεται στην Ελλάδα. Όπως έγινε γνωστό, τα εμβόλια της Novavax θα φτάσουν στη χώρα μας, συγκεκριμένα τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για ένα εμβόλιο που βασίζεται σε διαφορετική τεχνολογία από τα υπόλοιπα εμβόλια, τα mRNA (των Pfizer/BionTech και Moderna) και τα κλασικά εμβόλια (AstraZeneca και Johnson & Johnson) που γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Οι εμβολιασμοί με το παρασκεύασμα της αμερικανικής εταιρείας θα γίνονται σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα και Περιφέρειες της χώρας, από τις αρχές Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι το βασισμένο σε πρωτεΐνη εμβόλιο της Novavax, το οποίο εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) τον προηγούμενο Δεκέμβριο, χρησιμοποιεί διαφορετική τεχνολογία από τα mRNA εμβόλια των Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments