Οικονομία Άποψη

Επενδύσεις στην Ελλάδα: JP Morgan και TUI δίνουν διαπιστευτήρια για επενδύσεις στην χώρα

Επενδύσεις στην Ελλάδα: JP Morgan και TUI δίνουν διαπιστευτήρια για επενδύσεις στην χώρα
Επενδύσεις στην Ελλάδα: Οι συνεχείς προσπάθειες του πρωθυπουργού με επαφές μεγάλων κολοσσών αλλά και του αρμοδίων του υπουργείου Ανάπτυξης φέρνουν όπως δείχνουν τα στοιχεία το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παρά την διετή σχεδόν παγκόσμια υγειονομική κρίση η Ελλάδα κατάφερε να μπει δυναμικά στον “χάρτη” των επενδύσεων. Οι συνεχείς προσπάθειες του πρωθυπουργού με επαφές μεγάλων κολοσσών αλλά και του αρμοδίων του υπουργείου Ανάπτυξης φέρνουν όπως δείχνουν τα στοιχεία το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Λίγο πριν το τέλος του 2021 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” είχε δηλώσει την αισιοδοξία του για το 2022. Χαρακτηριστικά ανέφερε: “Τώρα για το 2022 επαναλαμβάνω όχι οι προβλέψεις, δεν μιλάω για πρόβλεψη αλλά για γνώση αυτή τη στιγμή οι επενδύσεις που θα έρθουν θα είναι άνευ προηγουμένου. Νομίζω ότι θα ξεπεράσουμε και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη. Πολύ μεγάλοι οίκοι Microsoft, Pfizer, Amazon, Cisco, Deloitte, Digital Realty”.

Επενδύσεις στην Ελλάδα: Ψήφος εμπιστοσύνης από JP Morgan και TUI – Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Δύο μεγάλοι κολοσσοί JP Morgan και TUI δίνουν τα διαπιστευτήρια τους στη χώρα μας.

TUI

Τις θετικές εκτιμήσεις σχετικά με τον τουρισμό στην Ελλάδα ήρθε να επιβεβαιώσει προ ημερών και ο όμιλος TUI. Παρά την πανδημία η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε και κράτησε όρθιο τον τουρισμό κάτι που αναγνώρισε και ο όμιλος TUI καθώς απένειμε εύσημα σε σχέση με τη διαχείριση και μάλιστα θα επενδύσουν κι άλλο στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με το Διευθύνων Σύμβουλο Fritz Joussen και μέλη του ομίλου TUI ανέφεραν ότι αναμένεται διπλασιασμός των αφίξεων πελατών του ομίλου στην Ελλάδα το 2022 σε σύγκριση με το περασμένο έτος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι επισκέπτες που θα ταξιδέψουν φέτος στην Ελλάδα μέσω της TUI θα ξεπεράσουν ακόμα και τα επίπεδα του 2019.

Ίδρυση Co-Lab του Ομίλου TUI στη Ρόδο

Οι ιθύνοντες του ομίλου ανακοίνωσαν την ίδρυση του Co-Lab του ομίλου TUI στη Ρόδο, του πρώτου εργαστηρίου συνεργασίας για τον επωφελή πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό ολόκληρης της αλυσίδας υπηρεσιών που συνδέονται με τον τουρισμό.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δημιουργία νέου τουριστικού μοντέλου

Τη δημιουργία νέου τουριστικού μοντέλου βιώσιμου βασισμένο στην πράσινη ανάπτυξη επεσήμανε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως τόνισε θα δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό Ταμείο για όλα τα νησιά του Αιγαίου ώστε να μπορούν οι τοπικές κοινωνίες και οι Δήμοι να συμμετάσχουν σε projects τα οποία θα εστιάζουν ιδιαίτερα σε ζητήματα βιωσιμότητας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να αφήσει πίσω της μια δεκαετία κρίσεων και πόνου και είναι μια χώρα που επιδιώκει πλέον να στραφεί στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος. Όπως είχε τονίσει και πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη από την κρίση της πανδημίας.

JP Morgan

Jamie Dimon: “Όπως γνωρίζετε, έχουμε σχέδια να επεκταθούμε με την πάροδο του χρόνου, επομένως αυτό μπορεί να αποτελέσει κόμβο τεχνολογίας για την JPMorgan Chase σε όλο τον κόσμο”

Εύσημα στην Ελλάδα δίνει και ο τραπεζικός κολοσσός JP Morgan η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη συστημική τράπεζα του κόσμου. Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της JPMorgan Chase, Jamie Dimon. Η JPMorgan, ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, επενδύει για την απόκτηση περίπου του 49% της διαδικτυακής τράπεζας Viva Wallet.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Jamie Dimon ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι η JPMorgan προτίθεται να επεκτείνει το γραφείο της στην Ελλάδα, να επενδύσει περαιτέρω στην Viva Wallet και να προσελκύσει υψηλού επιπέδου προσωπικό στη χώρα.

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε σχέδια να επεκταθούμε με την πάροδο του χρόνου, επομένως αυτό μπορεί να αποτελέσει κόμβο τεχνολογίας για την JPMorgan Chase σε όλο τον κόσμο», είπε ο επικεφαλής του τραπεζικού κολοσσού.

Για ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανέφερε ότι: θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα και την οικονομία. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι προχωρήσατε σε μια σημαντική επένδυση σε μια ελληνική εταιρία fintech με πολύ υψηλή αποτίμηση. Πιστεύω πως αυτή η κίνηση επιβεβαιώνει τη νέα κουλτούρα των startup που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα. Θα ήθελα να επισημάνω κάτι που θεωρώ πως έχει ιδιαίτερη σημασία, τη νομοθεσία για τα δικαιώματα προαίρεσης που έθεσε σε ισχύ η κυβέρνηση μας, κάτι που αποτελεί πλεονέκτημα για όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης”.

Εμπορικές σχέσεις και επενδύσεις: Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξωτερικής πολιτικής που ξεκινά από τον πρωθυπουργό

“Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξωτερικής πολιτικής το οποίο ξεκινά από τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών τον κ. Δένδια, τον υφυπουργό για την Εξωστρέφεια τον κ. Φραγκογιάννη και έτσι λειτουργεί ολοκληρωμένα η δομή και έτσι η χώρα μπορεί να στέκεται και οφείλει να στέκεται ως μια Δυτική χώρα που έχει συγκεκριμένους στόχους και προσανατολισμό” είχε δηλώσει ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιάννης Σμυρλής στο pagenews.gr και την εκπομπή Ώρα Οικονομίας.

Τα σπουδαία έρχονται!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments