Πολιτική

Κυριάκος Πιερρακάκης: Με SMS στο κινητό η ειδοποίηση για το ετήσιο τσεκ απ

Κυριάκος Πιερρακάκης: Με SMS στο κινητό η ειδοποίηση για το ετήσιο τσεκ απ
Κυριάκος Πιερρακάκης: Ενημέρωση για ετήσιο τσεκ απ μέσω προειδοποιητικού SMS μπορούν να λαμβάνουν όσοι το επιθυμούν στο κινητό τους τηλέφωνο, το οποίο θα αποστέλλεται από το Υπουργείο Υγείας.

Ενημέρωση για ετήσιο τσεκ απ μέσω προειδοποιητικού SMS μπορούν να λαμβάνουν όσοι το επιθυμούν στο κινητό τους τηλέφωνο, το οποίο θα αποστέλλεται από το Υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, τους επόμενους δύο μήνες έρχονται ακόμη το ψηφιακό βιβλιάριο παιδιού, η πρόσβαση σε διαγνωστικές εξετάσεις και η τηλεσυμβουλευτική.

Στα πλαίσια της περαιτέρω ψηφιοποίησης του Δημοσίου, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Υγείας χτίζουν από κοινού τον ψηφιακό ιατρικό φάκελο του κάθε ασθενούς και την ψηφιακή πλατφόρμα ΜyΗealth. Η αρχική ιδέα ήταν να αποκτήσει πρόσβαση στα ιατρικά δεδομένα που τον αφορούν ο κάθε πολίτης, και όχι μόνον οι γιατροί. Το πρώτο βήμα έγινε με την άυλη συνταγογράφηση. Μητσοτάκης

Σε συνεχείς συσκέψεις, ο Κυριάκος Πιερρακάκης , ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα από το υπουργείο Υγείας, συνεργάζονται για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες, προκειμένου να εξυπηρετούνται ευκολότερα και ταχύτερα οι πολίτες. Παράλληλα, θα αποσυμφορηθούν στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία.

Η πλατφόρμα του Εθνικού Συστήματος Εμβολιασμού εν μέσω πανδημίας δημιούργησε μια τεράστια προίκα, αλλάζοντας την κουλτούρα του πολίτη. Ο κόσμος εξοικειώθηκε να κλείνει ραντεβού μέσα από πλατφόρμες. Μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες θα κλείνονται μέσα από ειδική πλατφόρμα και όλα τα ραντεβού για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Η εφαρμογή αρχικά θα αφορά τα Κέντρα Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments