Πολιτική

Ηλιόπουλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανακαταθέσει την τροπολογία για τα καύσιμα»

Ηλιόπουλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανακαταθέσει την τροπολογία για τα καύσιμα»
Ηλιόπουλος: Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ακρίβεια, ενώ ανέφερε πως έρχεται μία τροπολογία για καύσιμα.

Σφοδρή κριτική άσκησε ο Νάσος Ηλιόπουλος στην Κυβέρνηση σχετικά με την ακρίβεια.  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα επανακαταθέσει την τροπολογία που είχε καταθέσει ήδη από το Σεπτέμβριο για τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, όπως προαναγγέλλει σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου.

Καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρίχνει την κοινωνία στα βράχια με την άρνηση λήψης μέτρων κατά της ακρίβειας» και σχολιάζει: «Έχουν δώσει 5 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και αρνούνται τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα που θα κοστίσει 1,5 δισ. ευρώ για έναν ολόκληρο χρόνο».

“Ζήτημα ζωής και θανάτου”

«Η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα θα μειώσει σημαντικά την τιμή της βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης, του αγροτικού πετρελαίου και τους λογαριασμούς φυσικού αερίου», επισημαίνει ο Ν. Ηλιόπουλος, καλώντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό «να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σε νοικοκυριά και επαγγελματίες που βλέπουν το εισόδημά τους να εκμηδενίζεται».

Ο κ. Ηλιόπουλος χαρακτήρισε «ζήτημα ζωής και θανάτου» την άμεση αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε σε δύσκολες συνθήκες να πετύχει αύξηση 11% στο βασικό μισθό και κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, που σήμανε αύξηση 27% στον μισθό των κάτω των 25». «Αυτό αποδεικνύει ότι η πρότασή μας είναι απολύτως εφαρμόσιμη», είπε.

“Το 2019 και η ανεργία μειώθηκε και τα ασφαλιστικά ταμεία ενισχύθηκαν”

Τόνισε ότι «η αύξηση του βασικού μισθού αφορά και τους μικρομεσαίους και τους αυτοαπασχολούμενους, γιατί ο μισθός των εργαζομένων πέφτει στην κατανάλωση» και πως «το 2019 και η ανεργία μειώθηκε και τα ασφαλιστικά ταμεία ενισχύθηκαν, και η κατανάλωση στηρίχθηκε». Επισήμανε ότι στα άμεσα μέτρα για την ακρίβεια που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συγκαταλέγεται και η παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, καθώς «δεν γίνεται ούτε να στηρίζουμε τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, ούτε να δημιουργούμε μια βαλκανική αγορά εργασίας, όπως τη φαντάζεται η ΝΔ».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντιλαμβάνεται ιδιοκτησιακά το κράτος» και ότι «δεν ενδιαφέρεται για τους νέους που δεν μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον τους, ούτε για τους συνταξιούχους που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα». «Γι’ αυτό άλλωστε με 3 χρόνια κυβέρνηση Μητσοτάκη έφεραν 2,5 δισ. ευρώ περικοπές στις συντάξεις», σχολίασε.

«Δεν μας αξίζει αυτή η παρακμή, δεν μας αξίζει να είμαστε η χώρα με το χαμηλότερο βασικό μισθό από ό,τι το 2010, να είμαστε διαρκώς στις χειρότερες θέσεις στην τιμή του ρεύματος, να είμαστε από το Νοέμβρη σταθερά δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε απώλειες ανθρωπίνων ζωών», δήλωσε. Στο ίδιο πλαίσιο τόνισε ότι «δεν μας αξίζει να είμαστε σε μια χώρα όπου ο ακροδεξιός κ. Γεωργιάδης θα βάζει την “Ελληνική Αγωγή” στα σχολεία και που κάθε εβδομάδα θα έχουμε μια αδιανόητη έγκριση από την κα Κεραμέως που εισάγει την alt-right λογική στα σχολεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments