Οικονομία

Πετρέλαιο: Εκτοξεύθηκε η τιμή – Νέο υψηλό επταετίας

Πετρέλαιο: Εκτοξεύθηκε η τιμή – Νέο υψηλό επταετίας

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Πετρέλαιο: Η τιμή του πετρελαίου εκτοξεύτηκε την Παρασκευή, καθώς εντείνονται οι φόβοι για μια εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η τιμή του πετρελαίου εκτοξεύτηκε την Παρασκευή, καθώς εντείνονται οι φόβοι για μια εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. H τιμή του Μπρεντ της Μαύρης Θάλασσας, παράδοσης Απριλίου, κατέγραφε αύξηση 4,50%, στα 95,52 δολάρια το βαρέλι. Ήταν η υψηλότερη τιμή του από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Στη Νέα Υόρκη, το αμερικανικό αργό WTI, παράδοσης Μαρτίου, έφτασε τα 94,37 δολάρια το βαρέλι (+5%), επίσης στο υψηλότερο επίπεδό του εδώ και πάνω από επτά χρόνια.

Η τιμή αυξήθηκε απότομα κατά περίπου δύο δολάρια μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα, μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Μπλίνκεν στη Μελβούρνη και τις ανακοινώσεις του συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, απόψε το βράδυ. «Υπό αυτές τις συνθήκες, η αγορά πετρελαίου δεν θέλει να βρεθεί προ απροόπτου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», είπε ο Λίποου, εξηγώντας ότι μια στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας θα προκαλούσε την επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα και σε συνδυασμό με την ίδια την εισβολή, θα παρατηρούνταν προβλήματα στον ανεφοδιασμό.

Ανοδικά και οι τιμές χρυσού

Ανοδικά κινούνται και οι τιμές του χρυσού, ο οποίος έκανε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο των τελευταίων τριών μηνών. Η ανησυχία για τον πληθωρισμό σε συνδυασμό με τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων οδηγούν τους επενδυτές στο ασφαλές καταφύγιο του χρυσού. Η τιμή του κατέγραψε την Παρασκευή άνοδο 1,25% στα 1.860 δολάρια η ουγγιά.

Πετρέλαιο: Έπιασε «ταβάνι» από το 2014 η τιμή του αμερικανικού αργού τον Ιανουάριο

Έπιασε ταβάνι η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου από το 2014 κάτι που σημαίνει ότι είναι η υψηλότερη τιμή των τελευταίων επτά ετών. Μέσα σε γεωπολιτικές εντάσεις αλλά και διαταραχές στην προσφορά και την ζήτηση καθώς και λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Η τιμή διαμορφώθηκε στα 85,66 δολάρια στην ασιατική αγορά, στο υψηλότερο επίπεδό της από τον Οκτώβριο του 2014. Λίγο νωρίτερα, το πετρέλαιο μπρεντ ξεπέρασε το ρεκόρ του Οκτωβρίου του 2014 και η τιμή του διαμορφώθηκε στα 88 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του βαρελιού Μπρεντ Βόρειας Θάλασσας ανερχόταν σε 86,84 δολάρια στις 03:40 (ώρα Ελλάδας), ξεπερνώντας τα 86,74 δολάρια που είχε φθάσει την 30ή Οκτωβρίου 2014.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments