Διεθνή

Κρίση Ουκρανία: Έτοιμη να ανοίξει πυρ σε ξένα πλοία η Ρωσία

Κρίση Ουκρανία: Έτοιμη να ανοίξει πυρ σε ξένα πλοία η Ρωσία
Κρίση Ουκρανία: Σύμφωνα με όσα δηλώνει Ρώσος αξιωματούχος, η Ρωσία θα ανοίξει πυρ σε ξένα πλοία που μπαίνουν παράνομα στα χωρικά της ύδατα.

Η κρίση στην Ουκρανία κλιμακώνεται συνεχώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, οι Ουκρανοί παρέλαβαν φορτίο αντιαεροπορικών πυραύλων από την Λιθουανία. Ακόμη, Ρώσος στρατιωτικός  δήλωσε σήμερα Δευτέρα (14/2) ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ανοίξει πυρ εναντίον ξένων πλοίων και υποβρυχίων που εισέρχονται παράνομα στα χωρικά της ύδατα.

Οποιαδήποτε τέτοια απόφαση, ωστόσο, θα λαμβανόταν μόνο στο «ανώτατο επίπεδο», φέρεται να είπε ο Stanislav Gadzhimagomedov, αναπληρωτής επικεφαλής του κύριου επιχειρησιακού τμήματος του γενικού επιτελείου.

Στα ύψη η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας

Το σχόλιο ήρθε δύο ημέρες αφότου η Μόσχα είπε ότι ένα ρωσικό πολεμικό σκάφος απώθησε ένα αμερικανικό υποβρύχιο στα ρωσικά ύδατα στον Ειρηνικό. Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν ότι είχαν πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στα ρωσικά χωρικά ύδατα.

Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι στα ύψη, με την Ουάσιγκτον να προειδοποιεί ότι η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή. Η Μόσχα αρνείται οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση, παρά το γεγονός ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, και έχει κατηγορήσει τις δυτικές κυβερνήσεις για “υστερία”.

Σε ασκήσεις όλοι οι στόλοι της Ρωσίας

Το Interfax επικαλουμενο τον Gadzhimagomedov ότι η Ρωσία ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει επαρκώς τον αμερικανικό στόλο στη Μαύρη και τη Βαλτική Θάλασσα, αλλά δεν είχε αρκετά πλοία και σχέδια για να το κάνει στην Άπω Ανατολή αυτή τη στιγμή.

Όλοι οι στρατιωτικοί στόλοι της Ρωσίας πραγματοποιούν ασκήσεις τις τελευταίες εβδομάδες σε τεράστιες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων του Ατλαντικού και του Ειρηνικού Ωκεανού και της Μεσογείου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments