Πολιτική

Οπαδική βία: Η κυβέρνηση ανακοινώνει αύριο στις 11:30 τις νομοθετικές πρωτοβουλίες

Οπαδική βία: Η κυβέρνηση ανακοινώνει αύριο στις 11:30 τις νομοθετικές πρωτοβουλίες
Οπαδική βία: Τη Δευτέρα στις 11:30 θα ανακοινώσει η κυβέρνηση πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Τη Δευτέρα στις 11:30 θα ανακοινώσει η κυβέρνηση πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Οι νέες αλλαγές που θα ενταχθούν στο αθλητικό νομοσχέδιο

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά προ ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε η λήψη μέτρων σε τρία επίπεδα: 1. Ακόμα μεγαλύτερη συστηματοποίηση του νομικού πλαισίου για τη λειτουργία των λεσχών των φιλάθλων, 2. Αναγκαίες προσαρμογές του ποινικού κώδικα και 3. Εντατικοποίηση, από την πλευρά των ελέγχων της ελληνικής αστυνομίας. Παράλληλα, αλλαγές θα γίνουν και στον τρόπο διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Δολοφονία Άλκη

Τι θεσπίζεται

  • Δυνατότητα συλλογής, επεξεργασίας και αξιοποίησης, στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας, του υλικού και των δεδομένων που καταγράφονται με οποιοδήποτε τεχνικό μέσο, το οποίο χειρίζεται η Ελληνική Αστυνομία. Έτσι, κάθε ποινική πράξη, που τελείται εντός και εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων, θα μπορεί να διακριβώνεται και να τιμωρείται.
  • Επεκτείνονται τα τοπικά και χρονικά όρια εφαρμογής των ποινικών διατάξεων για πράξεις αθλητικής βίας που έχουν αμιγώς οπαδικά κίνητρα και τελούνται σε χρόνο και τόπο που δεν συνδέεται με κάποια αθλητική εκδήλωση (π.χ., «ραντεβού» οπαδών, επιθέσεις σε συνδέσμους κ.λπ.).
  • Επανέρχεται το «ιδιώνυμο». Δηλαδή, η απαγόρευση αναστολής και μετατροπής των στερητικών της ελευθερίας ποινών που επιβάλλονται από τα ποινικά δικαστήρια για εγκλήματα που αφορούν σε εκδηλώσεις αθλητικής βίας».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Χωρίς αναστολή οι ποινές για την οπαδική βία

Ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας προανήγγειλε κατάργηση του ιδιώνυμου, επισημαίνοντας ότι δεν θα υπάρχουν αναστολές γι’ αυτούς που τιμωρούνται για αθλητική βία. Προαναγγέλλει ότι οι οργανωμένοι οπαδοί θα μπαίνουν μόνο με εισιτήριο διαρκείας στις θύρες τους και στέλνει σαφή μηνύματα στις ΠΑΕ αλλά και στους οργανωμένους που αντιδρούν, γιατί, όπως λέει, «αν δεν λύσουμε το θέμα της βίας τώρα, δεν θα το λύσουμε ποτέ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments