Πολιτική

Οπαδική βία: Ανακοινώνονται σήμερα τα νέα μέτρα

Οπαδική βία: Ανακοινώνονται σήμερα τα νέα μέτρα

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSΙ

Οπαδική βία: Στις 11:30 αναμένεται να ανακοινωθούν από το Κυβερνητικό επιτελείο τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Ανακοινώνονται σήμερα στις 11:30 τα μέτρα καταπολέμησης της οπαδικής βίας. Οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Όπως είχε ενημερώσει από την Παρασκευή (18/2) το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), με αποκλειστικό ρεπορτάζ του, μεταξύ των μέτρων που θα ανακοινωθούν, θα υπάρχουν πολύ αυστηρές προβλέψεις για τη λειτουργία των Λεσχών Φιλάθλων και των Παραρτημάτων τους (Σύνδεσμοι), άμεση σύνδεση των ΠΑΕ/ΚΑΕ και ερασιτεχνικών σωματείων με τη λειτουργία των Λεσχών και διοικητικές κυρώσεις, δημιουργία ψηφιακού μητρώου μελών των Λεσχών κ.λπ.

Οι νέες αλλαγές που θα ενταχθούν στο αθλητικό νομοσχέδιο

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά προ ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε η λήψη μέτρων σε τρία επίπεδα: 1. Ακόμα μεγαλύτερη συστηματοποίηση του νομικού πλαισίου για τη λειτουργία των λεσχών των φιλάθλων, 2. Αναγκαίες προσαρμογές του ποινικού κώδικα και 3. Εντατικοποίηση, από την πλευρά των ελέγχων της ελληνικής αστυνομίας. Παράλληλα, αλλαγές θα γίνουν και στον τρόπο διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Δολοφονία Άλκη

Τι θεσπίζεται

  • Δυνατότητα συλλογής, επεξεργασίας και αξιοποίησης, στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας, του υλικού και των δεδομένων που καταγράφονται με οποιοδήποτε τεχνικό μέσο, το οποίο χειρίζεται η Ελληνική Αστυνομία. Έτσι, κάθε ποινική πράξη, που τελείται εντός και εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων, θα μπορεί να διακριβώνεται και να τιμωρείται.
  • Επεκτείνονται τα τοπικά και χρονικά όρια εφαρμογής των ποινικών διατάξεων για πράξεις αθλητικής βίας που έχουν αμιγώς οπαδικά κίνητρα και τελούνται σε χρόνο και τόπο που δεν συνδέεται με κάποια αθλητική εκδήλωση (π.χ., «ραντεβού» οπαδών, επιθέσεις σε συνδέσμους κ.λπ.).
  • Επανέρχεται το «ιδιώνυμο». Δηλαδή, η απαγόρευση αναστολής και μετατροπής των στερητικών της ελευθερίας ποινών που επιβάλλονται από τα ποινικά δικαστήρια για εγκλήματα που αφορούν σε εκδηλώσεις αθλητικής βίας».

Αυστηρές ποινές

Να ξέρουν καλά όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να μετέχουν σε επεισόδια οπαδικής βίας, σε χουλιγκανικές δράσεις θα τιμωρούνται με ποινές στέρησης της ελευθερίας, δεν πρόκειται να υπάρχει καμία αναστολή. Θα επικρατήσει το ιδιώνυμο. Οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ, σε ποδόσφαιρο και σε μπάσκετ πρέπει να βάλουν πλάτη σε αυτήν την υπόθεση και να συνειδητοποιήσουν ότι η δύναμή τους, δεν είναι οι χούλιγκαν.

Η δύναμή τους είναι να υπάρχει ηρεμία, ψυχαγωγία, μια όμορφη ατμόσφαιρα, μέσα στα γήπεδα, για να προσελκύσουν τις οικογένειες. Να πηγαίνει η οικογένεια στο γήπεδο, να πηγαίνουν τα νέα παιδιά και να χαίρονται το θέαμα και τον αθλητισμό, είτε είναι ποδόσφαιρο είτε είναι μπάσκετ, είτε είναι οποιοδήποτε άθλημα. Η δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι να τα τηρήσει σε απόλυτο βαθμό μέτρα.

Κι απ’ ό,τι είδατε, η Αστυνομία, όχι απλώς δεν χαρίζεται σε κανέναν αλλά κάνει πράξη το ότι: ο Νόμος είναι Νόμος, ισχύει για όλους , ανεξάρτητα από την θέση τους στο δημόσιο σύστημα ή την οικονομική τους ισχύ. Οι σύνδεσμοι που έχουν κλείσει αυτήν την περίοδο των χούλιγκανς είναι σύνδεσμοι απ΄ όλες τις ομάδες, δεν χαριζόμαστε σε κανέναν γιατί έχουμε αυτήν υπόθεση υποχρέωση και καθήκον από τον Ελληνικό λαό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments