Ελλάδα

Γεροτζιάφας: Νέο κύμα τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο

Γεροτζιάφας: Νέο κύμα τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο
Γεροτζιάφας: Ο καθηγητής Αιματολογίας μίλησε για εμφάνιση νέου πανδημικού κύματος το Φθινόπωρο αν δεν ληφθούν μέτρα κατά του ιού.

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας ανέφερε πως μελλοντικά ο κορωνοϊός θα γίνει ενδημικός, αλλά όχι επικίνδυνος. Ακόμη, ο καθητής Αιματολογίας ανέφερε ότι «Εάν δεν εφαρμοστεί συγκεκριμένη στρατηγική και μέτρα τώρα με μια προοπτική μακροπρόθεσμη τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο θα ζήσουμε την ίδια κατάσταση».

«Περιμένουμε ο ιός να κάνει κάτι διαφορετικό από ότι έως τώρα. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός […] Δεν μπορούμε να περιμένουμε να γίνουν τα πράγματα όπως ήταν τον Μάρτιο του 2020. Η πανδημία κάποια στιγμή θα είναι ένα θέμα το οποίο δεν θα πρέπει να μας απασχολεί […]» εξηγεί. Βουλγαρία

“Χρειαζόμαστε φάρμακα, εμβόλια, τηλεϊατρική”

«Το ζήτημα δεν είναι πότε θα φύγει ο ιός, αλλά το πότε στην Ελλάδα θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε τα πέντε εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας. Χρειαζόμαστε γιατρούς που να μπορούν να αντιμετωπίζουν μέσα στα νοσοκομεία νοσήματα.

Χρειαζόμαστε φάρμακα, εμβόλια, τηλεϊατρική. Αυτά δεν είναι σύστημα υγείας, αλλά μέτρα για την πανδημία», τονίζει ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

«Τα κρούσματα μετατρέπονται σε νοσηλείες όταν παράλληλα δεν έχουμε εμβολιασμό»

Μάλιστα, ανάλογα με το προφίλ των ασθενών, δήλωσε πως το 15-30%  από όσους νοσήσουν συμπτωματικά θα υποφέρουν από το σύνδρομο long covid, ενώ θα έχουν και υψηλό υψηλό επιπλοκών και θνητότα έως και 3 φορές, εάν πραγματοποιήσουν κάποιο χειρουργείο εντός του διαστήματος ενός μηνός από τη νόσηση.

«Τα κρούσματα μετατρέπονται σε νοσηλείες όταν παράλληλα δεν έχουμε εμβολιασμό», σχολίασε.

Με δεδομένο  τον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών  χαρακτήρισε αντιφατική τη χαλάρωση των μέτρων, ωστόσο τόνισε πως θετικά θα λειτουργήσει για την αποκλιμάκωση ο εγκλεισμός των τελευταίων ημερών και το κλείσιμο των σχολείων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments