Ελλάδα

Ζιφιοί Κέρκυρα: Διακοπή των σεισμικών ερευνών ζητούν 15 περιβαλλοντικές οργανώσεις

Ζιφιοί Κέρκυρα: Διακοπή των σεισμικών ερευνών ζητούν 15 περιβαλλοντικές οργανώσεις
Προβληματισμό προκαλούν τα πρόσφατα περιστατικά εκβρασμού ζιφιών.

Τη διακοπή των σεισμικών ερευνών που διενεργούνται στο Ιόνιο ζητούν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό 15 περιβαλλοντικές οργανώσεις. Αφορμή για την επιστολή στάθηκε η καταγραφή τριών περιστατικών εκθαλάσσωσης ζιφιών στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι οργανώσεις ζητούν αυξημένη επαγρύπνηση για την αποτροπή άλλων τέτοιων παρόμοιων περιστατικών. Επίσης, στην επιστολή τους υπογραμμίζεται πως σύμφωνα με την αρχή της προφύλαξης και την εθνική, ενωσιακή και διεθνή νομοθεσία, θα πρέπει να διακοπούν άμεσα οι σεισμικές έρευνες που διεξάγονται αυτή τη στιγμή την περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη τις σοβαρές επιπτώσεις του θορύβου στα κητώδη, ειδικότερα όταν ο θόρυβος αυτός προέρχεται από σεισμικές έρευνες ή από τη χρήση στρατιωτικού σόναρ.

Την επιστολή υπογράφουν οι οργανώσεις:

ΑΝΙΜΑ, Αρίων- Ερευνητική Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών, Αρκτούρος, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Πέλαγος Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών, Greenpeace, iSea, MEDASSET, MΟm – Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, και WWF Ελλάς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments