Διεθνή

Ουκρανική κρίση: «Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό σας» λέει ο Μισέλ

Ουκρανική κρίση: «Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό σας» λέει ο Μισέλ
Ουκρανική κρίση: Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά το διάγγελμα του Βλάντιμιρ Πούτιν εξέφρασε την αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ουκρανία.

Ο Σαρλ Μισέλ μίλησε για την Ουκρανική Κρίση. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι την αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ουκρανία.

Σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο Σαρλ Μισέλ αναφέρει: «Μίλησα με τον πρόεδρο Ζελένσκι για να εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ουκρανία. Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό σας σταθερά και υποστηρίζει πλήρως την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Η κίνηση της Ρωσίας αποτελεί επίθεση κατά του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες».

Ζαχάροβα: Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις

Η Ρωσία διαβεβαίωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να είναι «έτοιμη» για διαπραγματεύσεις με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, τον οποίο αναμένεται να συναντήσει την Πέμπτη στη Γενεύη ο ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ, μετά την αναγνώριση από τη Μόσχα των αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών των φιλορώσων αυτονομιστών.

«Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές (…) λέμε: είμαστε έτοιμοι για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, για τον λόγο αυτό η θέση μας παραμένει ίδια (…). Τασσόμαστε πάντα υπέρ της χρήσης της διπλωματίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε σχόλιά της που αναρτήθηκαν στο YouTube.

Στο μεταξύ το ρωσικό υπουργείο επεσήμανε ότι η Μόσχα πρέπει πρώτα να επικυρώσει τις συμφωνίες φιλίας με το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, προτού συζητήσει θέματα όπως τα ακριβή σύνορα των περιοχών, μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments