Οικονομία Άποψη

Ακίνητα: Προθεσμία μέχρι 28 Φεβρουαρίου για τις δηλώσεις και αριθμός μητρώου μίσθωσης

Ακίνητα: Προθεσμία μέχρι 28 Φεβρουαρίου για τις δηλώσεις και αριθμός μητρώου μίσθωσης
Ακίνητα: Προθεσμία 10 ημερών έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να δηλώσουν τα εισοδήματα που έλαβαν το προηγούμενο έτος από βραχυχρόνιες μισθώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Προθεσμία 10 ημερών έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να δηλώσουν τα εισοδήματα που έλαβαν το προηγούμενο έτος από βραχυχρόνιες μισθώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Η φορολογική διοίκηση προγραμματίζει διασταυρώσεις στα μισθώματα των βραχυχρόνιων μισθώσεων με τα στοιχεία που θα δηλώσουν οι φορολογούμενοι στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, με στόχο να εντοπίσει όσους αποκρύβουν από την εφορία τα εισοδήματα που αποκτούν από την εκμίσθωση των ακινήτων τους.

Η συμφωνία είναι του 2021 και προβλέπει ότι για να μπορέσει ιδιοκτήτης ή διαχειριστής ακινήτου να καταχωρίσει το ακίνητό του στις ανωτέρω πλατφόρμες θα πρέπει να συμπληρώνει υποχρεωτικά τον αριθμό καταχώρισης του ακινήτου που τηρείται στο μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης της ΑΑΔΕ. Ακίνητα που θα «ανεβαίνουν» στην πλατφόρμα χωρίς τον σχετικό αριθμό θα απορρίπτονται από το σύστημα αυτόματα. Με τον τρόπο αυτό η εφορία θα γνωρίζει επ’ ακριβώς τον αριθμό των ακινήτων που μισθώνονται, αλλά και τα εισοδήματα που εισπράττει ο ιδιοκτήτης – διαχειριστής.

Ποια τα πρόστιμα

Σύμφωνα με την νομοθεσία, τα πρόστιμα για τους παραβάτες κυμαίνονται από 5.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ και αφορούν τα εξής:

  • Παράλειψη εγγραφής στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής.
  • Μη εμφανή αναγραφή του αριθμού εγγραφής στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής στις ψηφιακές πλατφόρμες.
  • Μη εμφανή αναγραφή του αριθμού του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας από τους διαχειριστές για τους οποίους δεν υπάρχει υποχρέωση εγγραφής στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments