Ελλάδα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η ώρα που «έφυγε» η μικρή Ίριδα και το σήμα του ΕΚΑΒ

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η ώρα που «έφυγε» η μικρή Ίριδα και το σήμα του ΕΚΑΒ
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αυτή την εβδομάδα αναμένονται τα αποτελέσματα και των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα μέσα σε τρία χρόνια, με τον φάκελο να βρίσκεται στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αυτή την εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις αφού θα βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, του τελευταίου παιδιού της οικογένειας που κατέληξε. Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών όμως έχει μπει και ο θάνατος της 6μηνών Ίριδας.

Το βρέφος – όπως αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση – πέθανε από «αγενεσία φλεβοκόμβου», δηλαδή εκφυλισμό κυττάρων της καρδιάς που οδηγούν σε σταμάτημα των ηλεκτρικών διεγέρσεων και κατ’ επέκταση ανακοπή. Προκύπτουν όμως ακόμα πιο πολλά ερωτήματα μετά το «καταγραφικό» από το ΕΚΑΒ, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Η μικρή Ίριδα, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει η θεία της, βρέθηκε νεκρή πριν τις 11:00 το πρωί. Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11:30 και χρειάστηκε 7 λεπτά για να φτάσει στο σπίτι της οικογένειας. Προκύπτει επομένως το εξής εύλογο ερώτημα: Αν το παιδί όντως εντοπίστηκε πριν τις 11:00 το πρωί, για ποιο λόγο το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε σχεδόν μία ώρα αργότερα;

Όπως είναι γνωστό, το 6 μηνών κοριτσάκι βρήκαν νεκρό η θεία του, που βρίσκονταν στο σπίτι της οικογένειας από το προηγούμενο βράδυ. Σε πρόσφατη συνέντευξή της, υποστήριξε ότι γύρω στις 7.30 το πρωί το κοριτσάκι ξύπνησε και η μητέρα σηκώθηκε και της έδωσε την πιπίλα της. Πριν τις 11:00 όταν πήγαν να την ξυπνήσουν, η θεία της κατάλαβε ότι δεν ανέπνεε. Η θεία του παιδιού τόνισε μάλιστα ότι «κακώς λένε οι δημοσιογράφοι ότι το παιδί πήγαν να το ξυπνήσουν στις 11:30», καθώς αυτό είχε γίνει νωρίτερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments