Ελλάδα

Διαμαρτυρία Ουκρανών έξω από το ρωσικό προξενείο

Διαμαρτυρία Ουκρανών έξω από το ρωσικό προξενείο

Πηγή Φωτογραφίας: GRTIMES

Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους έχουν συγγενείς στην Ουκρανία.

Διαμαρτυρία έξω από το Ρωσικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήσαν το πρωί Ουκρανοί πολίτες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη ρωσική εισβολή στη χώρα τους.

Οι διαμαρτυρόμενοι έφτασαν εκεί μετά από συγκέντρωση στις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου και πορεία στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας. Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους έχουν συγγενείς σε διάφορα σημεία της Ουκρανίας, έχουν επικοινωνία μαζί τους αλλά όπως είναι φυσικό αγωνιούν για την τύχη τους. Οι ίδιοι καλούν τη Ρωσία να σταματήσει άμεσα την εισβολή στη χώρα τους και παράλληλα κάνουν έκκληση να τους βοηθήσει η ΕΕ και οι ΗΠΑ για να είναι η Ουκρανία μια ανεξάρτητη και ελεύθερη δημοκρατική χώρα. Αστυνομικοί έκλεισαν το δρόμο, λίγα μέτρα από το κτίριο που στεγάζει το προξενείο προκειμένου να μην πλησιάσουν πιο κοντά οι διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα για να σταματήσει ο πόλεμος, προσευχήθηκαν για τους συμπολίτες τους που δοκιμάζονται και έψαλαν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους.

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το GrTimes, διαδηλώτρια έξω από το ρωσικό προξενείο, δήλωσε ότι παρά τα όσα υποστηρίζουν οι Ρώσοι, επιθέσεις σημειώνονται και σε κατοικημένες περιοχές στην Ουκρανία, επικαλούμενη μάλιστα και βίντεο που τους έστειλαν από τη χώρα της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments