Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης ΝΑΤΟ: Συμμετέχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη με Μπάιντεν και Μπλίνκεν

Κυριάκος Μητσοτάκης ΝΑΤΟ: Συμμετέχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη με Μπάιντεν και Μπλίνκεν
Κυριάκος Μητσοτάκης ΝΑΤΟ: Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψης κορυφής του ΝΑΤΟ συμμετέχει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης που πραγματοποιείται με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις στην Ουκρανία και την ρωσική εισβολή.

Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψης κορυφής του ΝΑΤΟ συμμετέχει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης που πραγματοποιείται με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις στην Ουκρανία και την ρωσική εισβολή. Στην συνεδρίαση στην οποία συμμετέχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν επίσης και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ  Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι θα αναπτύξει περισσότερες δυνάμεις στην ανατολική του πτέρυγα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι περισσότερα από 100 πολεμικά αεροσκάφη έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

«Συγκαλέσαμε τηλεδιάσκεψη κορυφής για να αναλύσουμε την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε», είπε ο Γ. Στόλτενμπεργκ, μετά την έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Σημείωσε ότι «πρέπει να απαντήσουμε με ανανεωμένη αποφασιστικότητα και ακόμη μεγαλύτερη ενότητα». «Η ειρήνη στην ήπειρό μας έχει γίνει θρύψαλα», κατήγγειλε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. «Η Ρωσία χρησιμοποιεί βία για να προσπαθήσει να ξαναγράψει την Ιστορία και να στερήσει από την Ουκρανία τον ελεύθερο και ανεξάρτητο δρόμο της», υπογράμμισε. Η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας εξήγησε ότι δεν υπάρχουν νατοϊκά στρατεύματα στη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments