Διεθνή

«Η Λευκορωσία θα κηρύξει τον πόλεμο στην Ουκρανία», λέει Ουκρανός πρώην υπ. Άμυνας

«Η Λευκορωσία θα κηρύξει τον πόλεμο στην Ουκρανία», λέει Ουκρανός πρώην υπ. Άμυνας

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Η Δημοκρατία της Λευκορωσίας είναι πάρα πολύ πιθανό να συμμαχήσει με τη Ρωσία στον πόλεμο απέναντι στην Ουκρανία, είπε.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Andriy Zagorodnyuk, δήλωσε πως η Λευκορωσία σκοπεύει να κηρύξει τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε ο Guardian και ο Luke Harding από την πόλη Λβιβ.

«Η Δημοκρατία της Λευκορωσίας είναι πάρα πολύ πιθανό να συμμαχήσει με τη Ρωσία στον πόλεμο απέναντι στην Ουκρανία. Υπάρχει η πληροφορία πως αλεξιπτωτιστές από τη Λευκορωσία επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνα για να εισβάλουν στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα Κυριακή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Αλεξάντερ Λουκασένκο, είχε δύο ώρες πριν την λήξη του τελεσιγράφου της Ρωσίας, για περαιτέρω αιματοκύλισμα της Ουκρανίας, αν η χώρα δεν αποδεχτεί την πρόταση διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσίας, είχε  ο Ουκρανός πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

Είναι μία φρικτή εξέλιξη που περιλαμβάνει μία χώρα που μέχρι πρόσφατα ήταν σημαντική «φίλη» της Ουκρανίας, μια χώρα της οποίας ο λαός πάντα υπολόγιζε την Ουκρανία ως αδελφικό κράτος.

Η Ουκρανία και η Λευκορωσία δεν έχουν ποτέ πολεμήσει μεταξύ τους στους αιώνες της ιστορίας τους. Πιστεύουμε ότι μοναδικός λόγος για αυτή την απόφαση (σ.σ την πιθανή κήρυξη πολέμου) είναι η προσωπική απαίτηση του προέδρου της Ρωσίας»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments