Ελλάδα

Κορωνοϊός Υπουργείο Υγείας: Live η ενημέρωση από Θεοδωρίδου και Θεμιστοκλέους για την πορεία της πανδημίας

Κορωνοϊός Υπουργείο Υγείας: Live η ενημέρωση από Θεοδωρίδου και Θεμιστοκλέους για την πορεία της πανδημίας
Κορωνοϊός Υπουργείο Υγείας: Για την επιδημιολογική εικόνα, την πορεία του κορωνοϊού και των εμβολιασμών, ενημέρωσαν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

Για την επιδημιολογική εικόνα, την πορεία του κορωνοϊού και των εμβολιασμών, ενημέρωσαν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αρχικά, η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία λέγοντας ότι η μη εμβολιαστική κάλυψη οδηγεί στην εμφάνιση λοιμωδών νοσημάτων και ανέφερε παράδειγμα την Συρία. “Η συγκρατημένη χαρά για την αποκλιμάκωση της πανδημίας στη χώρα μας σκιάζεται από τα μαύρα σύννεφα του πολέμου στην Ουκρανία”, τόνισε.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή για τον εμβολιασμό, συστήνεται ενισχυτική δόση στους ανοσοκατεσταλμένους 5-17 ετών, τέσσερις εβδομάδες μετά τη δεύτερη. Παράλληλα, ο εμβολιασμός με 4η δόση στους ανοσοκατεσταλμένους διενεργείται μετά από τρεις μήνες από την τρίτη δόση. Όσοι κάνουν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δεν αποκλείονται από την αιμοδοσία. Μετά από μία εβδομάδα μπορούν να δώσουν αίμα, επεσήμανε η κ. Θεοδωρίδου.

Αξιολογείται η τέταρτη δόση εμβολίου

Απαντώντας στο ενδεχόμενο τέταρτης δόσης μετά την άρση των περιορισμών, η κα Θεοδωρίδου, σημείωσε ότι το ενδεχόμενο αυτό απασχολεί την επιστημονική κοινότητα.

«Η χορήγηση 4ης δόσης απασχολεί όλα τα κράτη και ήδη η Αγγλία όπου υπάρχουν πληροφορίες ότι την ενέκρινε για τους άνω των 70 ετών. Θετική και η τοποθέτηση της Αμερικής. Ταυτόχρονα όμως, αυξάνονται και οι πληροφορίες ότι η ανοσία από τις τρεις δόσεις προφυλάσσει για μακρό χρονικό διάστημα. Θα γίνει αξιολόγηση για την 4η δόση, θα μας απασχολήσει το θέμα αυτό, αλλά η ανοσία στις τρεις δόσεις ξεπερνά όχι μόνο τους 6 μήνες αλλά και το χρόνο», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Θεοδωρίδου.

Ανοίγει η πλατφόρμα για το Novavax

Από την πλευρά του, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για το εμβόλιο της Novavax. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η Novavax επιβεβαίωσε ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει η παραλαβή των πρώτων εμβολίων από τη χώρα μας και έτσι η πλατφόρμα θα ανοίξει αύριο μέχρι το μεσημέρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments