Ελλάδα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση της ρωσική πρεσβείας στο υπουργείο Πολιτισμού

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση της ρωσική πρεσβείας στο υπουργείο Πολιτισμού
Με συνεχείς ανακοινώσεις η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα βάλλει κατά πάντων - Αυτή τη φορά στο στόχαστρό της βρέθηκε το υπουργείο Πολιτισμού και η απόφαση της κας Μενδώνη να αναστείλει κάθε δραστηριότητα με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς

Σε “μπαράζ” αναρτήσεων έχει επιδοθεί η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε “συστήνοντας” στην Ελλάδα να “συνέλθει” με αφορμή τη φωταγώγηση κτιρίων της πρωτεύουσας, ανάμεσά τους και η Βουλή, αλλά και νεότερη που έκανε λόγο για επιθέσεις του τάγματος Αζόφ στους κατοίκους της Μαριούπολης, σειρά πήρε το υπουργείο Πολιτισμού για την απόφασή του να αναστείλει τη συνεργασία με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε νέα ανάρτησή της, η ρωσική πρεσβεία αναδημοσιεύει την απόφαση, την  οποία χαρακτηρίζει «ως άλλη μια κίνηση, ακριβώς στο βηματισμό της αντιρωσικής πολιτικής της Δύσης».

Η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, ωστόσο προκάλεσε και αντιδράσεις εντός Ελλάδας, με το hashtag να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των trend στη χώρα μας.

Το υπουργείο Πολιτισμού  μέσω ανάρτησης στα social media ανέφερε ότι «παγώνει» κάθε συνεργασία ή εκδήλωση με πολιτιστικούς οργανισμούς από τη Ρωσία κάνοντας μια συμβολική κίνηση υποστήριξης στον ουκρανικό λαό. Μάλιστα η πρώτη ακύρωση αφορά στα Μπαλέτα Μπολσόι και την ακύρωση της μετάδοσης της παράστασης «Η Λίμνη των Κύκνων».

Η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, έδωσε σήμερα οδηγίες να ανασταλεί οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς. Σημειώνεται ότι η ήδη αναβληθείσα εκδήλωση του Gala Όπερας που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 3 Μαρτίου, ακυρώνεται, όπως και η μετάδοση της παράστασης «Η Λίμνη των Κύκνων», στο πλαίσιο του κύκλου The Bolshoi Ballet Live from Moscow, την Κυριακή 6 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / Megaron – The Athens Concert Hall .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments