Ελλάδα

Ο ελληνικός δρόμος με τις 30 συνεχόμενες στροφές

Ο ελληνικός δρόμος με τις 30 συνεχόμενες στροφές

Πηγή Φωτογραφίας: exploringgreece

Η οδήγηση εκεί δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ταξιδεύοντας οδικώς στην Ελλάδα ανακαλύπτει κανείς μοναδικά τοπία και εντυπωσιακά αξιοθέατα. Σε όλα αυτά σε οδηγούν μεγάλες εθνικές οδοί αλλά και μικροί επαρχιακοί δρόμοι που πολλές φορές αποτελούν από μόνοι τους αξιοθέατα.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και ο ελληνικός δρόμος με τις 30 συνεχόμενες στροφές. Δεν τον αποκαλούν καθόλου τυχαία «Κωλοσούρτη» μιας και το όνομά του μοιάζει να ταιριάζει στον δρόμο, ειδικά όταν τον κοιτάς από ψηλά. Ο ελληνικός δρόμος με τις 30 συνεχόμενες στροφές βρίσκεται στην Πελοπόννησο. Η οδήγηση εκεί δεν ήταν απλή υπόθεση και έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα.

Για αρκετές δεκαετίες η παλαιά Εθνική Οδός Άργους – Τρίπολης ήταν ο δρόμος που ένωνε το Άργος με την Τρίπολη μέσα από τον Αχλαδόκαμπο, κάνοντας τη διαδρομή πολύ πιο δύσκολη για τους οδηγούς, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Ο Κωλοσούρτης ήταν μάλιστα διπλής κυκλοφορίας με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση. Ο θρυλικός δρόμος της Πελοποννήσου αποτελούσε έναν κακό εφιάλτη για όποιον έπρεπε να ταξιδέψει από εκεί.

Η ταλαιπωρία των οδηγών σταμάτησε με το άνοιγμα της σήραγγας του Αρτεμισίου το 1989. Από τότε και μετά τα ατυχήματα μειώθηκαν σημαντικά και ο χρόνος ταξιδιού για όσους ήθελαν να πάνε στη Νότια Πελοπόννησο μειώθηκε στο μισό. Έκτοτε, ο δρόμος με τις 30 συνεχόμενες στροφές δεν αποτελούσε μια υποχρεωτική διαδρομή αλλά μια επιλογή για βόλτα που υπενθυμίζει πόσο δύσκολες ήταν οι μετακινήσεις.

Δείτε τον δρόμο από ψηλά μέσα από το βίντεο του καναλιού haanity στο Youtube.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments