Ελλάδα

Βατόπουλος: Δεν τελείωσε η πανδημία ούτε οι μάσκες

Βατόπουλος: Δεν τελείωσε η πανδημία ούτε οι μάσκες
Όπου υπάρχει συνωστισμός και αισθανόμαστε ότι μπορεί να κολλήσουμε, να φοράμε μάσκα, χωρίς να είναι υποχρεωτικό, επισημαίνει ο Άλκης Βατόπουλος.

“Δεν τελείωσε η πανδημία και δεν τελείωσαν οι μάσκες. Επειδή δεν είναι υποχρεωτικό να τις φοράμε, δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να τις φοράμε”. Αυτό τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Άλκης Βατόπουλος.

Συνεπώς, μετά από 2 χρόνια πανδημίας και εκπαιδευμένοι στα μέτρα προστασίας, θα πρέπει όπου υπάρχει συνωστισμός και αισθανόμαστε ότι μπορεί να κολλήσουμε, να φοράμε μάσκα. Δεν είναι υποχρεωτικό, δεν θα πάρουμε πρόστιμο, αυτή είναι η διαφορά, εξήγησε ο κ. Βατόπουλος. Η γενική κατεύθυνση είναι να μην υπάρχουν περιορισμοί υποχρεωτικοί, επεσήμανε.

Ερωτηθείς αν η άρση των περιορισμών θα αφορά μόνο τους εμβολιασμένους πολίτες, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι είναι πολύ λίγοι πια οι μη εμβολιασμένοι. «Υπάρχει πλέον το νέο εμβόλιο (σ.σ. novavax) που αίρει τις δικαιολογίες, συνεπώς νομίζω ότι σιγά σιγά θα εμβολιαστεί όλος ο κόσμος. Η πολιτική είναι να μην υπάρχουν περιορισμοί, να υπάρχει η δυνατότητα του εμβολιασμού. Το τέστινγκ δεν νομίζω ότι θα αλλάξει, είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Επειδή με τα σελφ τεστ, είναι πολύ αυξημένο το τέστινγκ, υπάρχει μια σκέψη να προσπαθεί να βρει κανείς αυτούς που έχουν συμπτώματα από τους ασυμπτωματικούς, να έχουμε μια καλύτερη εικόνα επιστημονικά ποια είναι η πραγματική επίπτωση του νοσήματος. Αυτό μπορεί να γίνει αλλά δεν θα επηρεάσει τον τρόπο καταγραφής. Έχει σημασία πάντως να προσπαθήσουμε να βρούμε από αυτούς που είναι φορείς ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά αρρωσταίνουν. Άλλο είναι να είναι 90% φορείς και να αρρωσταίνει το 10% και άλλο να αρρωσταίνει το 80%», ανέφερε ο κ. Βατόπουλος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments