Κόσμος

Διάγγελμα Μακρόν: «Βιώνουμε μια ιστορική τραγωδία – Μόνος του ο Πούτιν διάλεξε τον πόλεμο»

Διάγγελμα Μακρόν: «Βιώνουμε μια ιστορική τραγωδία – Μόνος του ο Πούτιν διάλεξε τον πόλεμο»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr στην Google
Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε τη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ το διήμερο 10 και 11 Μαρτίου στις Βερσαλίες

Τη διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 10 και 11 Μαρτίου, στις Βερσαλίες ανακοίνωσε στο διάγγελμα του για τις πολεμικές εξελίξεις στην Ουκρανία, ο Εμανουέλ Μακρόν, προειδοποιώντας ότι οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες ,καθώς τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς.

«Οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν το Κίεβο. Οι επόμενες μέρες θα είναι πιο δύσκολες για την Ουκρανία και χαιρετώ το θάρρος της χώρας. Μόνος του ο Πούτιν έχει διαλέξει αυτόν τον πόλεμο και είναι ψέμα να λες ότι αυτός ο πόλεμος είναι αγώνας ενάντια του ναζισμού. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Εμανουέλ Μακρόν.

Στο πλαίσιο των επαφών με τη Ρωσία, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί να διατηρεί επαφή με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Παρά το γεγονός ότι η Γαλλία «δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία», ο Μακρόν προειδοποίησε ότι πολλά τμήματα της οικονομίας της χώρας θα υποφέρουν ως αποτέλεσμα της εισβολής στην Ουκρανία και ζήτησε από τον Γάλλο πρωθυπουργό να καταρτίσει σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης.

«Βιώνουμε μια ιστορική τραγωδία και πρέπει να απαντήσουμε λαμβάνοντας ιστορικές αποφάσεις» είπε. «Δεν θα σταματήσω ποτέ να τους υπερασπίζομαι. Ζήτω η δημοκρατία. Ζήτω η Γαλλία».

Ο Μακρόν επεσήμανε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη η αμυντική στρατηγική της Ευρώπης να περάσει σε μια νέα φάση. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Γαλλία εντείνει τις επενδύσεις της στον αμυντικό τομέα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Λίγο αργότερα με μία ανάρτηση στα ουκρανικά ο Γάλλος πρόεδρος εξήρε το θάρρος του ουκρανικού λαούς και απήυθυνε στον πρέδρο Ζελένσκι, το οποίο χαρακτήρισε μεταξύ άλλων το πρόσωπο της ελευθερίας, την αδελφική υποστήριξη της Γαλλίας,:

«Επικροτώ το θάρρος του ουκρανικού λαού που αντιστέκεται κάτω από τα πυρά. Εκ μέρους των Γάλλων, απευθύνω στον Πρόεδρο Zelensky την αδελφική υποστήριξη της Γαλλίας. Είναι πλέον το πρόσωπο της τιμής, της ελευθερίας και του θάρρους»

Η ανάρτηση Μακρόν στα ουκρανικά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο