Πολιτική

Γεραπετρίτης: Εθνικό σφάλμα να μην παρέχουμε πλήρη στήριξη στην Ουκρανία

Γεραπετρίτης: Εθνικό σφάλμα να μην παρέχουμε πλήρη στήριξη στην Ουκρανία
Γεραπετρίτης: Στις εξελίξεις που επικρατούν στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας.

Στις εξελίξεις που επικρατούν στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης. «Η Ελλάδα θα σταθεί με την Ελευθερία, θα σταθεί με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Αυτού του τύπου οι διαβαθμίσεις τις οποίες υπαινίσσεται ένα μέρος του πολιτικού συστήματος, ότι θα ενισχύσουμε την Ουκρανία χωρίς όμως να παρέχουμε μια πλήρη στήριξη, είναι ένα λάθος αρχής και ένα εθνικό σφάλμα», αυτό τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

«Είναι ένα λάθος αρχής διότι αγνοεί το γεγονός ότι αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα, όπως όλες οι συμμαχικές χώρες στη Δύση, έχουν νομική υποχρέωση να παράσχουν αυτήν τη βοήθεια, και για το λόγο αυτό η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών έχει παράσχει τόσο ανθρωπιστική βοήθεια όσο και αμυντικό πολεμικό υλικό. Το δεύτερο που έχει μεγαλύτερη εθνική αξία, είναι το γεγονός ότι όταν προσφέρεις μια τέτοιου τύπου διαβαθμισμένη βοήθεια, έχεις βάλει μια αρνητική υποθήκη για το μέλλον. Δυστυχώς εμείς βρισκόμαστε σε μια γεωγραφική θέση που πάντοτε είμαστε ευάλωτοι σε κινδύνους, είμαστε μια χώρα η οποία αμύνεται για τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Για το λόγο αυτό θέλουμε να είμαστε πάρα πολύ σαφείς και να εκπέμψουμε ένα μήνυμα προς όλους: ότι, εάν χρειαστεί, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει μία πλήρη στήριξη. Και πλήρη στήριξη έχεις μόνο όταν σε ανάλογες περιπτώσεις έχεις και εσύ στηρίξει τον αμυνόμενο, εκείνον ο οποίος υπερασπίζεται την κυριαρχία του, την ελευθερία του».

Ευκαιρίας δοθείσης, ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε πως «η Ελλάδα δεν πρόκειται να εμπλακεί πολεμικά στη σύρραξη στην Ουκρανία, με ένοπλο σώμα δεν πρόκειται να εμπλακεί», ωστόσο, από την άλλη πλευρά, «έχουμε πλήρη υποχρέωση να παρέχουμε υλικό, και αμυντικό, προς την Ουκρανία».

Ταυτόχρονα, επεσήμανε, «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα, η οποία διατήρησε σε όλες τις μεγάλες πόλεις προξενικά κέντρα, και στην Οδησσό και στο Κίεβο και στη Μαριούπολη. Είμαστε η μόνη χώρα που οργάνωσε συγκροτημένα τρεις επιχειρήσεις για την έξοδο των Ελλήνων που ενδιαφέρονταν να βγουν», αν και, συμπλήρωσε, «η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων ομογενών επέλεξε να παραμείνει στη χώρα σταθμίζοντας και τους κινδύνους που έχει μια τέτοια μετακίνηση». Ενώ διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας θα υποδεχθεί με τον τρόπο που προσιδιάζει το προσφυγικό κύμα, δίνοντας σε πρώτη φάση άδεια παραμονής για ένα χρόνο, επιπλέον θα υπάρξει ένα συγκροτημένο σχέδιο για την εργασιακή απορρόφηση των ανθρώπων που θα έρθουν ξεριζωμένοι από την πατρίδα τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments