Πολιτισμός

Το όνομα της JK Rowling άλλαξε σε σχολείο λόγω των «απόψεων της συγγραφέως για τα τρανς άτομα»

Το όνομα της JK Rowling άλλαξε σε σχολείο λόγω των «απόψεων της συγγραφέως για τα τρανς άτομα»

Πηγή Φωτογραφίας: Singleparent.gr

Η Σχολή Boswells στο Chelmsford της Αγγλίας άλλαξε το όνομα του κτηρίου της σε Holmes – αναγνωρίζοντας πλέον τη Βρετανίδα ολυμπιονίκη Dame Kelly Holmes.

Ένα αγγλικό σχολείο μετονόμασε ένα από τα κτίριά του, που είχε ονομαστεί προς τιμήν της συγγραφέος του Χάρι Πότερ JK Rowling λόγω των «απόψεών της για τρανς άτομα».

Η αλλαγή έγινε μετά από αιτήματα ορισμένων φοιτητών και μελών του προσωπικού υπό το φως του αυξανόμενου αριθμού διαφωνιών εναντίον της Rowling για τα «πρόσφατα λόγια της για την τρανς κοινότητα».

Η Σχολή Boswells στο Chelmsford της Αγγλίας άλλαξε το όνομα του κτιρίου της σε Holmes – αναγνωρίζοντας πλέον τη Βρετανίδα ολυμπιονίκη Dame Kelly Holmes.

Ο διευθυντής Stephen Mansell εξήγησε ότι το σχολείο του για παιδιά 11-18 ετών ήθελε να δημιουργήσει «μια ζωντανή, χωρίς αποκλεισμούς και δημοκρατική σχολική κοινότητα, όπου ενθαρρύνουμε τους μαθητές να γίνουν ανεξάρτητοι και σίγουροι πολίτες».

«Το φθινόπωρο του 2021, αναθεωρήσαμε και μετονομάσαμε ένα από τα σχολικά κτίρια μετά από πολυάριθμα αιτήματα μαθητών και προσωπικού, καθώς και ψηφοφορία από ολόκληρο το σχολείο», συνέχισε.

Ένα σχολικό ενημερωτικό δελτίο από τον Ιούλιο ανέφερε ότι τα έξι κτίριά του πήραν το όνομά τους από τους “Βρετανούς πολίτες που διέπρεψαν”

Άλλα ονόματα σπιτιών που αποδίδουν σεβασμό στους Sir David Attenborough, Stephen Hawking, Charlotte Bronte, John Travers Cornwell VC και Florence Nightingale εξακολουθούν να υπάρχουν.

Η Rowling είχε ήδη ένα αμφιλεγόμενο ξεκίνημα για το 2022 μετά από αυτό και την απουσία της από την ειδική επανένωση του HBO Harry Potter.

Η αντίδραση φέρεται να προέκυψε ως αποτέλεσμα των μελών του καστ –πολλά από τα οποία υποστηρίζουν ή είναι προστάτες των LGBTQ+ αιτιών– που εξέφρασαν αντίσταση στην παρουσία της.

Αντίθετα, το αρχειακό υλικό του 56χρονου – που εκτιμάται ότι αξίζει μόλις ένα δισεκατομμύριο ευρώ – ελήφθη από μια συνέντευξη του 2019 που συζητούσε το franchise.

Το 2020, η JK Rowling μοιράστηκε ένα άρθρο στο Twitter σχετικά με “άτομα που έχουν έμμηνο ρύση” σχολιάζοντας σαρκαστικά: “Είμαι βέβαιος ότι παλιά υπήρχε μια λέξη για αυτούς τους ανθρώπους. Κάποιος να με βοηθήσει. Wumben; Wimpund; Woomud;”

Μέλη της κοινότητας LGBTQ+ υπερασπίστηκαν αυτή τη φράση επειδή οι τρανς άνδρες μπορεί να έχουν περίοδο και οι τρανς γυναίκες όχι.

Πέρασε τον επόμενο χρόνο περιγράφοντας λεπτομερώς την ταλαιπωρία της με τη διάκριση, λέγοντας ότι το να είναι κοντά σε μια τρανς γυναίκα δεν θα την εμπόδιζε να νιώθει «ευάλωτη στην ανδρική βία».

Το καθεστώς των τρανς ατόμων αποτελεί αντικείμενο έντονης συζήτησης τα τελευταία χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως και οι διαιρέσεις του έθνους, το θερμό κοινό της Ρόουλινγκ στο Twitter αποτελείται τώρα από ένα μείγμα ανθρώπων που πιστεύουν ότι είτε κάνει σοβαρή ζημιά στα τρανς άτομα και τον μακροχρόνιο αγώνα τους για ισότητα, είτε εφιστά την προσοχή στις βιολογικές διαφορές μεταξύ των φύλων.

Η αντικαταστάτρια της Rowling, η 51χρονη Dame Kelly Holmes, δεν ρωτήθηκε εκ των προτέρων σχετικά με την ύπαρξη ενός σχολικού οίκου με το όνομά της

«Πάντα με τιμά όταν ένα σχολείο δίνει το όνομά μου σε έναν οίκο… Ελπίζω το όνομά μου να αντιπροσωπεύει αποφασιστικότητα, δύναμη στις αντιξοότητες και μια στάση που δεν τα παρατάς ποτέ», είπε.

Η Χολμς χρησιμοποίησε επίσης τη δήλωσή της για να υπερασπιστεί την ιδιότητα της Ρόουλινγκ ως «λαμπρής» συγγραφέα.

«Η JK Rowling είναι μια λαμπρή, παγκοσμίου φήμης συγγραφέας και πρέπει να της πιστωθούν όλα τα καλά που έχει κάνει στον κόσμο της λογοτεχνίας για να βοηθήσει τους νέους, ιδιαίτερα, να έχουν όραμα, δημιουργικότητα, όνειρα και πολλά άλλα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments