Διεθνή

Πόλεμος Ουκρανία: Χτύπησαν παιδιατρικό νοσοκομείο και την κεντρική αγορά της Μαριούπολης [vid]

Πόλεμος Ουκρανία: Χτύπησαν παιδιατρικό νοσοκομείο και την κεντρική αγορά της Μαριούπολης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο παίδων. Η καταστροφή είναι κολοσσιαία», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης που βάλλεται ανηλεώς.

Mαίνεται όλο και αγριότερος ο πόλεμος στην πολύπαθη Ουκρανία, με ένα νοσοκομείο παίδων στην ουκρανική πόλη Μαριούπολη καταστράφηκε από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης που βάλλεται ανηλεώς, σε ανάρτησή του σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, στο διαδίκτυο.

Την είδηση επιβεβαίωσε με tweet του και ο πρόεδρος της χώρας Βολοντιμίρ Ζελένσκι:

Όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης των αμάχων, η Ουκρανία καταγγέλλει νέους βομβαρδισμούς και «θηριωδίες» από ρωσικές δυνάμεις.

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος Ζελένσκι αλλά και άλλοι αξιωματούχοι της χώρας, ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς. Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξαν θύματα, ωστόσο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για «θηριωδία», μιλώντας για ανθρώπους παγιδευμένους στα συντρίμμια του νοσοκομείου. Πληροφορίες από ανταποκριτές δημοσιογραφικών Μέσων αναφέρουν επίσης βομβαρδισμό της αγοράς της Μαριούπολης.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρει:

«Μαριούπολη. Άμεσο χτύπημα των ρωσικών δυνάμεων στο μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά, βρίσκονται κάτω απ’ τα συντρίμμια. Κτηνωδία! Για πόσο ακόμα ο κόσμος θα είναι συνεργός αγνοώντας τον τρόμο; Κλείστε τον εναέριο χώρο τώρα! Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχετε τη δύναμη αλλά φαίνεται πως χάνετε την ανθρωπιά».

Δείτε την ανάρτηση του προέδρου Ζελένσκι, με to video το οποίο φέρεται να απεικονίζει το νοσοκομείο μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό:

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο παίδων. Η καταστροφή είναι κολοσσιαία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη γνώση για πιθανά θύματα.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο που κατοικεί στο Κίεβο ανέβασε στα social media ένα video από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο ενώ πρόσθεσε πως οι Ρώσοι πραγματοποίησαν επίθεση και στην κεντρική πλατεία της Μαριούπολης.

Το Tweet του δημοσιογράφου: 

Η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί άμεσα από το Reuters. Η Ρωσία αρνείται ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους στην εισβολή που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία

Δείτε το tweet που ανάρτησαν οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις:

Ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης, Πάβλο Κιριλένκο, σε ανάρτησή του δείχνει την περιοχή των βομβαρδισμών και αναφέρει πως με τέτοιες πράξεις ξεπεράστηκε το «όριο της ανθρωπιάς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments