Οικονομία

Βενζίνη τιμή: Φόβοι για σκαρφάλωμα στα 2,5 ευρώ το λίτρο – Τιμές ρεκόρ στα καύσιμα

Βενζίνη τιμή: Φόβοι για σκαρφάλωμα στα 2,5 ευρώ το λίτρο – Τιμές ρεκόρ στα καύσιμα
Βενζίνη τιμή: Σε τιμές ρεκόρ έχουν “σκαρφαλώσει” τα καύσιμα ενώ ολοένα και αυξάνονται οι φόβοι και η ανησυχία για περαιτέρω όξυνση της κατάστασης.

Σε τιμές ρεκόρ έχουν “σκαρφαλώσει” τα καύσιμα ενώ ολοένα και αυξάνονται οι φόβοι και η ανησυχία για περαιτέρω όξυνση της κατάστασης. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η τιμή του λίτρου της βενζίνης να σκαρφαλώσει έως τα 2,5 ευρώ έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, προειδοποίησε σήμερα Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων διά στόματος του προέδρου της λόγω και της κατάστασης σε Ρωσία και Ουκρανία

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Ασμάτογλου σημείωσε ότι οι τιμές της βενζίνης μεταβάλλονται διαρκώς τις τελευταίες ημέρες και έχοντας ξεπεράσει πλέον τα 2 ευρώ το λίτρο, οδεύουν «πρόσω ολοταχώς» προς τα 2,20 ευρώ το λίτρο και αν συνεχισθεί αυτή η ανοδική τάση, τότε έως το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε η τιμή μπορεί να αναρριχηθεί έως τα 2,5 ευρώ το λίτρο.

Βενζίνη τιμή: Τι δείχνουν τα στοιχεία

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από τα παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, χθες Τρίτη η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης διαμορφώθηκε στα 2,031 ευρώ το λίτρο, της αμόλυβδης 100 οκτανίων στα 2,174 ευρώ και της super στα 2,017 ευρώ. Αντίστοιχα η τιμή του diesel κίνησης έφθασε στο 1,836 ευρώ και του υγραερίου κίνησης στο 1,118 ευρώ.

Σε ποιες περιοχές έχει πάρει “φωτιά” η τιμή

Οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα σέρνουν την κούρσα της ακρίβειας με τις τιμές της βενζίνης σε αυτές τις δύο περιοχές να έχει στην κυριολεξία εκτοξευτεί με 2,191 ευρώ το λίτρο και 2,141 €/l αντίστοιχα. Στην Αττική η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 2,017€/l, με υψηλότερη τιμή τα 2,299 ευρώ ανά λίτρο.

Οι Νομοί Σερρών, Πέλλης και Λέσβου είναι και οι μοναδικοί που «αντιστέκονται» και δεν έχουν σπάσει το φράγμα των 2 ευρώ, με τις τιμές να διαμορφώνονται σε 1,999, 1,996 και 1,986 ευρώ ανά λίτρο αντίστοιχα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments