Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ομηρία σε νοσοκομείο της Μαριούπολης λέει το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ομηρία σε νοσοκομείο της Μαριούπολης λέει το Κίεβο
Οι πληροφορίες ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή

Πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται ουκρανικό μέσο, κάνουν λόγο για ομηρία ασθενών και ιατρών από Ρώσους στρατιώτες σε νοσοκομείο της Μαριούπολης.

Η είδηση έρχεται από το The Kyiv Independent, το οποίο ωστόσο επικαλείται τον Κυβερνήτη του Ντονέτσκ, αναφέροντας πως Ρώσοι εισέβαλαν στο νοσοκομείο και κρατούν ομήρους τόσο τους ασθενείς, όσο και το ιατρικό προσωπικό.

Παράλληλα, αναφέρεται πως οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν και 400 αιχμαλώτους άμαχους πολίτες από τη Μαριούπολη, τους οποίους μετέφεραν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

«Οι Ρώσοι εισβολείς πήραν ομήρους, γιατρούς και ασθενείς. Ένας από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου κατάφερε να διαφύγει και μας μετέφερε τα νέα» ανέφερε ο Ουκρανός στρατιωτικός διοικητής, Πάβελ Κιριλένκο στο πρακτορείο ειδήσεων Unian.

«Είναι αδύνατο να βγεις από το νοσοκομείο. Ακούγονται πυροβολισμοί, οι όμηροι κάθονται στο υπόγειο. Τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να φύγουν από το νοσοκομείο εδώ και δύο μέρες. Πολυώροφα κτίρια καίγονται γύρω μας… Οι Ρώσοι οδήγησαν 400 άτομα από γειτονικά σπίτια στο νοσοκομείο μας. Δεν μπορούμε να βγούμε έξω» τονίζει ένας εργαζόμενος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments