Πολιτική

Συνάντηση Σκρέκα με Σακελλαροπούλου: Στο επίκεντρο η ενεργειακή κρίση και τα μέτρα στήριξης

Συνάντηση Σκρέκα με Σακελλαροπούλου: Στο επίκεντρο η ενεργειακή κρίση και τα μέτρα στήριξης
Συνάντηση Σκρέκα με Σακελλαροπούλου: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειαςκ. Κώστα Σκρέκα, ο οποίος την ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, ο οποίος την ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του. Ειδικότερα, ο κύριος Σκρέκας ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, τα μέτρα που λαμβάνονται για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς και για τις πρωτοβουλίες δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, κυρίως των πιο ευάλωτων καταναλωτών.

Επιδοτήσεις ενέργειας: Τι περιλαμβάνουν για ρεύμα και φυσικό αέριο για το Μάρτιο

Τις επιδοτήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο που θα ισχύσουν για τον Μάρτιο για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών περιλαμβάνουν Αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύμφωνα με τις αποφάσεις, τόσο στο ρεύμα όσο και στο φυσικό αέριο, τα ποσά ενίσχυσης για τον τρέχοντα μήνα θα παραμείνουν ίδια με αυτά του Φεβρουαρίου για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες.

Αναλυτικά τι ισχύει με τις επιδοτήσεις

Αυτό σημαίνει ότι τον Μάρτιο τα νοικοκυριά θα επιδοτηθούν με 39 ευρώ για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες κατανάλωσης ρεύματος. Η επιδότηση θα είναι και πάλι κλιμακωτή, οριζόμενη στα 150 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh), για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από 0 έως 150 κιλοβατώρες (kWh). Για την κατανάλωση από 151 έως 300 kWh, η επιδότηση είναι 110 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η επιδότηση θα διαμορφωνόταν σε 150 ευρώ ανά MWh για τις πρώτες 155 kWh κατανάλωσης, και σε 110 ευρώ ανά MWh, για τη μηνιαία κατανάλωση από 156 – 310 kWh.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, τα ποσά ενίσχυσης που προβλέπονται στις ΚΥΑ συμφωνούν πλήρως με όσα προβλέπονταν στην ενημέρωση του ΥΠΕΝ προς τις εταιρείες προμήθειας. Έτσι, στην περίπτωση των δικαιούχων ΚΟΤ, όπως και τον Φεβρουάριο έτσι και τον Μάρτιο, η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος ορίζεται στα 170 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments