Πολιτική

Προ των πυλών ανασχηματισμός και αλλαγή εκλογικού νόμου

Προ των πυλών ανασχηματισμός και αλλαγή εκλογικού νόμου
O Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την πιθανή αλλαγή εκλογικού νόμου και του επικείμενου ανασχηματισμού.

Ο κύβος ερρίφθη. Σύμφωνα με τα προσώρας δεδομένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε ένα ηχηρό ανασχηματισμό. Ταυτοχρόνως φαίνεται πως έχει δεχθεί να προχωρήσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου. Κάτι που προσφάτως και εγκαίρως είχε αποκαλύψει το pagenews.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός τη τελευταία στιγμή αρνήθηκε να προχωρήσει σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και αντ´ αυτού θα ανακοινώσει σειρά αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. Ηχηρά ονόματα που έχουν συγκεντρώσει κοινωνικές αντιδράσεις πρόκειται να αντικατασταθούν.

Η απόφαση του πρωθυπουργού δεν είναι αβρόχοις ποσίν ενώ είναι αποτέλεσμα,  λένε εκείνου που γνωρίζουν καλά, εσωτερικών διεργασιών εδώ και πολύ καιρό.

Η κατάσταση της ακρίβειας σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα και οι οικονομίες επιπτώσεις στις πλάτες της ελληνικής οικογένειας, φαίνεται πως έγειρε τη πλάστιγγα υπέρ των κυβερνητικών αλλαγών. Μια πολιτική  κίνηση που εκτιμάται πως θα αλλάξει το κλίμα στην αγορά με την ελπίδα πως θα μεταφραστεί, σε συνδυασμό και με τα νέα έκτακτα μέτρα, σε ανακούφιση στις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κλίμα από τη πλευρά των ευρωπαίων εταίρων δεν είναι το καλύτερο επί του παρόντος. Λέγεται, μάλιστα, πως η πορεία ολοκλήρωσης μεγάλων έργων που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, αντιμετωπίζει σοβαρά τροχοπέδη, με συνέπεια να έχουν προκληθεί σοβαρές αντιδράσεις από τα ευρωπαϊκά όργανα που κρούουν το κώδωνα του κινδύνου, με απειλές που φθάνουν μέχρι και την διακοπή των χρηματοδοτήσεων για τα συγκεκριμένες έργα.

Αλλαγή εκλογικού νόμου

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να αναδεικνύουν μια μεγάλη διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ, σε επίπεδο προτίμησης ψήφου αλλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αναδεικνύουν μεγάλη δυσφορία σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και από το σύνολο των ψηφοφόρων, όλων των πολιτικών προτιμήσεων. Στοιχεία που διαμορφώνουν έστω και προσώρας δυσοίωνο κλίμα.

Η κυβέρνηση, φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε άλλη εκλογικού νόμου. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές το κλειδί των αλλαγών θα είναι το μπόνους των 50 εδρών- από τις 40 που είναι στο πρόσφατα ψηφισμένο εκλογικό νόμο-για το πρώτο κόμμα. Όπως γίνεται αντιληπτό, η αλλαγή αυτή θα επιφέρει αλλαγές και στο ικανό και αναγκαίο ποσοστό για τη κατάκτηση της αυτοδυναμίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την Ευρώπη και κυρίως για την Ελλάδα στο καυτό θέμα της οικονομίας, πολλά θα αποφασιστούν στη πιο κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των τελευταίων χρόνων, στις 24-25 Μαρτίου. Μια ευρωπαϊκή Σύνοδος που θα πραγματοποιηθεί και με τη παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάϊντεν…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments